Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Στη Βουλή φέρνει ο Χρίστος Βερελής το αίτημα για παραχώρηση δημόσιων κτημάτων στο Δήμο Μεσολογγίου

Στη Βουλή φέρνει το πάγιο αίτημα του Δήμου Μεσολογγίου για παραχώρηση εκτάσεων απο την ΚΕΔ προκειμένου να αναπτυχθούν διάφορες δραστηριότητες όπως πχ. Κολυμβητήριο, Αθλητικές εγκαταστάσεις κλπ με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρίστος Βερελής.
Ακολουθεί η ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών:
"ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΕΡΕΛΗΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ :ΠΑΣΟΚ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς
Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών
Θέμα : Αναπάντητα πολυετή αιτήματα Δήμου Μεσολογγίου προς την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου

Η Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου στερείται, σχεδόν παντελώς, ιδιόκτητων εκτάσεων στις οποίες υπάρχει ανάγκη να χωροθετηθούν δραστηριότητες απαραίτητες για την λειτουργία της πόλης και την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων και των επισκεπτών της. Από ετών υπάρχουν πολλαπλά αιτήματα για την παραχώρηση από την κτηματική εταιρία του Δημοσίου κάποιων χώρων στους οποίους έχει σκοπό ο Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου να χωροθετήσει γήπεδα (Μπάσκετ, Βόλεϊ), αθλητικές εγκαταστάσεις (Ολυμπιακό Κολυμβητήριο), χώρους πολιτιστικών δραστηριοτήτων και Δημαρχείου και χώρους απαραίτητους για την υποδομή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Υπάρχει πληθώρα εγγράφων που παραμένουν, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, αναπάντητα και εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει υπάρξει εξέλιξη και ολοκλήρωση παραχώρησης σε κανένα ακίνητο.

Βεβαίως, αντιλαμβάνομαι ότι οι δραστηριότητες της ΚΕΔ είχαν μονομερώς κατευθυνθεί σε επίλυση ζητημάτων μοναστηριακής περιουσίας και ότι εσχάτως δεσμεύεται μεγάλος χρόνος προκειμένου να υπάρχουν οι απαραίτητες προετοιμασίες για αντιμετώπιση ενδεχομένων ποινικών διώξεων για ζητήματα που έχουν σχέση με τις πράξεις της ΚΕΔ των τελευταίων ετών.

Επειδή είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει η απαραίτητη συγκατάνευση σε οιοδήποτε αίτημα της πόλης και των κατοίκων του Μεσολογγίου, επειδή έχουν γίνει επανειλημμένες συναντήσεις με τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΚΕΔ, χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα και επειδή δεν έχει υπάρξει καμιά έγγραφη απάντηση στα επανειλημμένα αιτήματα, ερωτάται ο κ. Υπουργός,

1. Εάν έχει τη δική του σύμφωνη γνώμη αυτή η πολιτική της ΚΕΔ;
2. Εάν προτίθεται να ζητήσει από την ΚΕΔ να υπάρξουν απαντήσεις στα αιτήματα του Δήμου;
3. Εάν προτίθεται να μελετήσει τις ανάγκες του Δήμου της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου. ώστε να κρίνει το εύλογο ή μη των αιτημάτων.

Αθήνα, 27.02.2009
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΕΡΕΛΗΣ