Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Νέες "βολές" ΤΕ ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου κατά Αναγνωστόπουλου

Συνέχεια στην "κόντρα" ΤΕ ΣΥΡΙΖΑ και δημάρχου Μεσολογγίου δίνεται με νέα ανακοίνωση της ΤΕ σήμερα με τίτλο : "ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ". Να σημειωθεί ότι η κόντρα έχει ξεσπάσει με αφορμή την ανάληψη πρωτοβουλίας από το δήμο Μεσολογγίου για την αξιοποίηση του οικοπέδου της παλιάς Ηλεκτρικής.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
"Με αφορμή την ανακοίνωση της Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου, ο Δήμος Μεσολογγίου εξέδωσε ανακοίνωση – απάντηση στην πολιτική άποψη – θέση του κόμματός μας για το ξεπούλημα – «αξιοποίηση» – του οικοπέδου της Παλιάς Ηλεκτρικής. Επί του προκειμένου έχουμε να σημειώσουμε τα παρακάτω:
1. Οι οργανώσεις των κομμάτων είναι συλλογικά όργανα κύριε Δήμαρχε και ως εκ τούτου οι αναφορές του Δήμου για «ανώνυμη» ανακοίνωση παραπέμπουν σε ανώνυμες εταιρείες… και όχι σε πολιτικά κόμματα.
2. Οι χαρακτηρισμοί σας ως «κρατικοδίαιτα» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο εμπάθεια υποκρύπτουν και στο δικαίωμα της έκφρασης γνώμης και στο δικαίωμα της εργασίας. Με την ίδια λογική και εσείς ο ίδιος και πολλοί συνεργάτες σας είστε κρατικοδίαιτοι και γαντζωμένοι στην εξουσία, διαμοιράζοντας τα απαραίτητα κοκαλάκια της και μάλιστα με ιδιαίτερα έντεχνο τρόπο.
3. Αποτελεί μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης, οι θύτες να παρουσιάζονται σαν θύματα και να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι πίσω από την αντίδρασή του είναι εργολάβοι. Έλεος πια κύριοι. Μήπως αυτά που καταμαρτυρεί η Δημοτική Αρχή περί ενδιαφερομένων εργολάβων τα έχει μελετήσει πολύ καλά;
4. Το ποιες προτάσεις ή πρωτοβουλίες έχει καταθέσει ή αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου, αφήστε το να το κρίνουν οι δημότες και όχι να έχετε επιλεκτική μνήμη και γνώμη (να θυμίσουμε εδώ: Νοσοκομείο, ΤΕΙ, Λιμνοθάλασσα, Ιόνια Οδός, Ακαδημία Ελευθερίας, Κτηματική Περιουσία Δημοσίου κ.λπ.).
5. «Κουκουλοφόροι του σκοταδισμού» κύριε Δήμαρχε είναι εκείνοι που με προεξάρχοντα εσάς τον ίδιο, κυβερνούν εν κρυπτώ και παραβύστω την πόλη, δεν δίνουν λόγο σε κανέναν, δεν ανέχονται καμιά κριτική, και εξοβελίζουν κάθε διαφορετική αντίληψη. Η απώλεια ψυχραιμίας δεν συνιστά καλό σύμβουλο. Πάντως εμείς δεν θα σας κάνουμε το χατίρι στον κατήφορο που επιλέξατε.
Τέλος, δεν θα μας υποδείξετε εσείς πότε και πως ένας αρχηγός κόμματος θα κανονίσει το πρόγραμμά του. Εξάλλου και λόγω των έκτακτων γεγονότων στο Πλατυγιάλι Αστακού – από τις κινητοποιήσεις στις οποίες επιμελώς απουσιάζατε – κανένα φορέα της πόλης δεν ήταν προγραμματισμένο να δει εκτός από την κεντρική πολιτική του ομιλία στο Τρικούπειο. Κοιτάξτε λοιπόν πρώτα να τακτοποιήσετε τα προβλήματα με τον δικό σας πολιτικό χώρο και μετά τα λέμε.
Το Γραφείο Τύπου