Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής στον 2ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης στο Μεσολόγγι

Ιστορικά και σύγχρονα κείμενα, ένας ιερός χώρος, μια εκδήλωση μαζικής συμμετοχής. Στον 1ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης για τις πολιορκίες και την Έξοδο, που διοργάνωσαν πέρυσι στον Κήπο των Ηρώων οι Φίλοι Βαλβείου Βιβλιοθήκης, θυμηθήκαμε από κοινού τις συνθήκες που οδήγησαν στην καθοριστική για την πόλη Έξοδο. Εφέτος οι Φίλοι Βαλβείου Βιβλιοθήκης συμμετέχουν στις Εορτές Εξόδου 2018 του Δήμου της Ι. Π. Μεσολογγίου με τον 2ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης για το Μεσολόγγι στα χρόνια της Επανάστασης.
Ο 2ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης θα διεξαχθεί στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, το Σάββατο 24 Μαρτίου, από τις 8.30 μ.μ. ως τη 1.00 π.μ. της επομένης.




Μπορούν να συμμετάσχουν όλοι από 12 ετών και άνω, διαβάζοντας κείμενα της επιλογής τους, οποιασδήποτε κατηγορίας: λογοτεχνικά (ποιήματα, διηγήματα, αποσπάσματα από μυθιστορήματα, θεατρικά κείμενα), βιογραφίες, αλληλογραφία Αγωνιστών, αρχειακό υλικό, ιστορικά κείμενα, περιγραφές μαχών, προσωπικές ιστορίες, κείμενα ξένων συγγραφέων για το Μεσολόγγι και την Έξοδο, δημοσιεύματα από εφημερίδες της εποχής αλλά και σύγχρονα κείμενα που αναφέρονται στην Έξοδο.

Οι συμμετέχοντες μπορούν, αν θέλουν, να συμβουλευτούν τη συλλογή βιβλίων τοπικής ιστορίας στη Βάλβειο Βιβλιοθήκη.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, κατόπιν προεγγραφής, για την καλύτερη οργάνωση του Μαραθωνίου Ανάγνωσης. Δηλώστε τη συμμετοχή σας στέλνοντας το ονοματεπώνυμό σας, το τηλέφωνο και το email σας καθώς και τον συγγραφέα και τον τίτλο του βιβλίου από το οποίο θα διαβάσετε απόσπασμα. Για να μπορέσουν να συμμετάσχουν όλοι, η διάρκεια κάθε ανάγνωσης προτείνεται να μην υπερβαίνει τα 6 λεπτά (έως 1,5 σελίδα για ποιητικό κείμενο ή έως 2 σελίδες για πεζό κείμενο).

Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές έως και την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018.

Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή:
Με αποστολή email με τα παραπάνω στοιχεία στο filoivalveiou@yahoo.com με θέμα «Μαραθώνιος Ανάγνωσης»
ή
Συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας σε ειδικές φόρμες που θα βρίσκονται στα εξής σημεία:
  • Βάλβειος Βιβλιοθήκη (Βυρώνειο κτίριο)
  • Βιβλιοπωλείο Πολύπλευρο (Πλατεία Μπότσαρη)
  • Καφενείο Μαλαβέτα (Λόρδου Βύρωνα 35)
  • Τεχνοχώρος Κοχλίας (Λόρδου Βύρωνα 27)

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και την υποστήριξη του Πνευματικού Κοινωνικού Αθλητικού Κέντρου του δήμου.