Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

«Δεν θα κάνω αυτά που μου κάνουν» λέει ο Σαλμάς και δεν υπογράφει για προανακριτική κατά ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετώντας όμως την στρατηγική της ΝΔ!

Τη διαφοροποίησή του από τη στάση της ΝΔ στο ζήτημα της Novartis φέρεται να εκφράζει έμπρακτα, ο Μάριος Σαλμάς αρνούμενος να υπογράψει πρόταση του  κόμματος για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την περίοδο της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η στάση του αυτή σε συνάρτηση με τα όσα συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, όταν και στη σχετική ψηφοφορία ο κ. Καμμένος εκφράστηκε με κολακευτικά λόγια για τον κ. Σαλμά έχουν δημιουργήσει μια έντονη «παραφιλολογία» για τις σχέσεις του Αιτωλοακαρνάνα βουλευτή με τα ηγετικά κλιμάκια του κόμματός του.
Για το θέμα χαρακτηριστικό είναι το ρεπορτάζ του prototheme.gr
«Τη θέση του από την στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis διαχωρίζει ο κ. Μάριος Σαλμάς επιλέγοντας να μην υπογράψει τη σχετική πρόταση για σύσταση προανακριτικής που θα ελέγξει ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της απιστίας από τους κ.κ. Ανδρέα Ξανθό, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Παύλο Πολάκη.


Κοινοβουλευτικές πηγές από το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας απαντώντας σε σχετικό ερώτημα κάλεσαν τους δημοσιογράφους να απευθυνθούν στον βουλευτή για εξηγήσεις.
«Τηλεφωνήστε στον κ. Σαλμά και ρωτήστε τον γιατί δεν υπογράφει» ανέφεραν χαρακτηριστικά ενώ από το περιβάλλον του κ. Σαλμά υποστηρίζεται ότι δεν επιθυμεί να μπει σε διαδικασία αντεκδίκησης. «Δεν θα κάνω αυτά που μου κάνουν» φέρεται να λέει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.»

Στο ζήτημα δίνει συνέχεια ο Αιτωλοακαρνάνας βουλευτής που με δήλωσή του δίνει συγκεκριμένες εξηγήσεις για τη συνολική του στάση:
"Δεν υπέγραψα την πρόταση για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, που κατατέθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας την 27/2/2018, μόνο και μόνο για λόγους προσωπικής ευαισθησίας καθώς έχω παραπεμφθεί στην προκαταρκτική επιτροπή για την διερεύνηση των τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων για την υπόθεση Novartis. Με την ουσία της πρότασης δεν έχω καμία διαφωνία".
Έτσι ο κ. Σαλμάς έμμεσα τάσσεται υπέρ της στρατηγικής του κόμματος του στο ζήτημα της Novartis.