Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Οι εκπαιδευτικοί των δημοτικών σχολείων περιφέρειας Μεσολογγίου "έκοψαν" τη Βασιλόπιτά τους

Πλήθος εκπαιδευτικών -εν ενεργεία και συνταξιούχοι- παραβρέθηκαν στην κοπή πίτας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Μεσολογγίου «Κωστής Παλαμάς», που έγινε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018, ανήμερα της Γιορτής των Τριών Ιεραρχών, προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας στο Ραδιομέγαρο Μεσολογγίου.






Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Χρήστος Καζαντζής, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Π.Ε. κ. Αντώνιος Μπαρμπετάκης, οι Σχολικοί Σύμβουλοι 1ης και 2ης Περιφέρειας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Σωτηρακόπουλος Γεώργιος και Μαρίνος Αναστασόπουλος, η αναπληρώτρια Προϊσταμένη του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Αιτωλοακαρνανίας κ. Δέσποινα  Τσαούση, η Υπεύθυνη του Κ.Π.Ε. Μεσολογγίου κ. Όλγα Γιαννακογεώργου, ο Πρόεδρος του Κέντρου Λόγου και Τέχνης « Διέξοδος» κ. Νίκος Κορδόσης, η Πρόεδρος της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου κ. Ροδάνθη Φλώρου, ο Πρόεδρος της Ά ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας κ. Κώστας Κατσαρός, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ. Βασίλης Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ. Χρήστος Παΐσιος Χρήστος, ο Πρόεδρος της Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας κ. Αθανάσιος Σπυρόπουλος και ο εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας κ. Επαμεινώνδας Λύρος.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Τσάμης, αφού έκοψε την πίτα, ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, διάβασε το πλούσιο βιογραφικό του Mεσολογγίτη Ομότιμου Καθηγητή Δημοσίου Δικαίου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Παναγιώτη Πουλή, ο οποίος στη συνέχεια  ανέπτυξε το θέμα της ομιλίας του « Η επιβίωση των Τριών Ιεραρχών δια μέσου των αιώνων».
Τυχερή του φλουριού ήταν η νηπιαγωγός του 3ου Νηπιαγωγείου Αιτωλικού κ. Βασιλική Συρογιαννίδη. Τέλος μοιράστηκαν από μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου βιβλία στα παιδιά των παραβρισκόμενων εκπαιδευτικών .