Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Β. Κικίλιας: "Η ανάπτυξη στο Μεσολόγγι θα έρθει από τη θάλασσα και τον πρωτογενή τομέα" Διαδοχικές συναντήσεις με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς (VIDEO)

Στις συναντήσεις του στο Μεσολόγγι με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς τον Β. Κικίλια συνόδευαν ο βουλευτής, Κ. Καραγκούνης, ο πρ. βουλευτής, Σπ. Λιβανός, δήμαρχος Μεσολογγίου, Ν. Καραπάνος, τα μέλη της Π.Ε. της ΝΔ, Έλενα Μάντζιου – Κοτρολού, Θαν. Μαυρομμάτης και Χρ. Παΐσιος καθώς και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φ. Τσόλκας.
Διήμερη περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία ξεκίνησε σήμερα από το Μεσολόγγι ο βουλευτής Α΄ Αθήνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας με την ιδιότητα του επικεφαλής του επιτροπής εκλογικού αγώνα του κόμματος για τη Δυτική Ελλάδα και κατά συνέπεια του συντονιστή της κατάρτισης που κυβερνητικού προγράμματος για την περιφέρεια.
Έτσι, ο κ. Κικίλιας έχοντας ήδη πραγματοποιήσει ανάλογες επισκέψεις σε Αχαΐα και Ηλεία επισκέπτεται την Αιτωλοακαρνανία για το ξεκίνημα σειράς συναντήσεων και επαφών με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς της περιοχής, αφενός για καταγραφή προβλημάτων και ζητημάτων και αφετέρου για την εξεύρεση από κοινού με την τοπική κοινωνία λύσεων.



Στο Μεσολόγγι αρχικά με τον Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος στο γραφείο του τελευταίου, όπου και συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγαθάγγελος Κότσαλος, οι Αντιδήμαρχοι Σ. Καρβέλης, Γ. Καραπαπάς, Αν. Κότσαλος, Π. Σταράμος και Γ. Παπαδόπουλος, οι πρόεδροι Νομικών προσώπων  Αν. Σκαρμούτσος και Λ. Σταθόπουλος, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ι.Π. Μεσολογγίου Α. Καζαντζή, καθώς επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ν. Σολδάτος.
Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης, ήταν η αναστολή λειτουργίας του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων ως Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων λόγω των αλλαγών στο σχεδιασμό των στρατιωτικών δομών της χώρας, όπου ο Ν. Καραπάνος ενημέρωσε τον κ. Κικίλια για τις θέσεις και τις προτάσεις που υπέβαλλε ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, σχετικά με την εξέλιξη και δημιουργία νέων δομών.
Ακολούθως, ενημέρωση υπήρξε εκ μέρους του Δημάρχου και για το ζήτημα της μεταστέγασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, το οποίο παρά τις θετικές γνωμοδοτήσεις έως σήμερα δεν έχει ξεκινήσει καμία διαδικασία είτε διαμόρφωσης του χώρου, είτε μετακίνησης των υπηρεσιών της Διεύθυνσης.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο  κ. Κικίλιας επισκέφτηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου όπου και διαπίστωσε τις αντίξοες συνθήκες εργασίας του προσωπικού των υπηρεσιών αυτών λόγω του κτιριακού προβλήματος που παραμένει άλυτο εδώ και πολλά χρόνια, μη παραλείποντας όμως ο κ. Κικίλιας να εξάρει το έργο που επιτελούν και αστυνομικοί και πυροσβεστικοί υπάλληλοι.
Στην συνέχεια ο κ. Κικίλιας είχε διαδοχικές συναντήσεις με τις διοικήσεις του Δικηγορικού και Εμποροβιομηχανικού συλλόγου Μεσολογγίου κατά τις οποίες του τέθηκαν εκτός των τοπικών ζητημάτων και κλαδικά με σπουδαιότερο αυτό της υπερφορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών.
Στις τοποθετήσεις του ο κ. Κικίλιας απέφυγε τις μεγαλοστομίες και τους υπερθεματισμούς τονίζοντας όμως ότι προτεραιότητα της ΝΔ θα αποτελέσει η μείωση της φορολογίας, ενώ δίνοντας το στίγμα των προγραμματικών θέσεων για τοπικά ζητήματα ξεκαθάρισε ότι αυτά που θα ανακοινωθούν δεν θα είναι μεν πολλά, αλλά θα είναι δε άμεσα υλοποιήσιμα. "Θέλουμε αυτά που είπαμε προεκλογικά να τα εφαρμόσουμε όλα μετεκλογικά" είπε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τα τοπικά ζητήματα που του τέθηκαν (ΤΕΙ, στρατόπεδο, κλπ.) ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε τη σπουδαιότητά τους στην αναπτυξιακή πρόοδο του τόπου όμως τόνισε ότι η περιοχή πρέπει να αξιοποιήσει το περιβάλλον της, επαναλαμβάνοντας συνεχώς «εδώ έχετε μια υπέροχη θάλασσα».  Δείχνοντας έτσι στους συνομιλητές τους την αναπτυξιακή κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθηθεί στην περιοχή με ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της.
Η περιοδεία του κ. Κικίλια στην Αιτωλοακαρνανία συνεχίζεται με ανάλογες επισκέψεις το απόγευμα στο Αγρίνιο και αύριο στη Ναύπακτο.