Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Στη Βάλβειο Βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε…θέμα!

Το  2018 η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος ξεκινάει πιλοτικά, ένα καινούργιο πρόγραμμα για τις βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) με υποστηρικτικό υλικό σε κάθε βιβλιοθήκη του ΔΕΒ, ώστε κάθε μια βιβλιοθήκη να μπορεί να οργανώνει τέσσερα εργαστήρια κάθε μήνα για παιδιά ή σχολικές τάξεις γύρω από ένα κοινό θέμα :
Η Βάλβειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ως μέλος του ΔΕΒ, συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα καλώντας τα δημοτικά σχολεία της πόλης μας να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.
Το θέμα του Φεβρουαρίου αφορά Τις Μάσκες, το σύμβολο του καρναβαλιού, που όμως το εξερευνούμε ιστορικά και καλλιτεχνικά.  


Ο Μάρτιος είναι ο μήνας της ποίησης και στις βιβλιοθήκες αναρωτιόμαστε τι είναι ένα ποίημα, αναγνωρίζουμε τους ποιητές από τις λέξεις τους και αναζητούμε τη σχέση της ποίησης με τις άλλες τέχνες.
O Απρίλιος είναι ένας εικαστικός μήνας. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τους πίνακες του Ρενέ Μαγκρίτ που κρύβουν φιλοσοφικές σκέψεις και ιδέες.
Ο Μάιος είναι αφιερωμένος στην Ευρώπη, καθώς στις 9 Μαΐου είναι η Ημέρα της Ευρώπης και το 2018 είναι έτος ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς. Προσεγγίζουμε την ήπειρο που κατοικούμε μέσα από τους μύθους της, την ιστορία της και τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της.
Ηλικίες: τα θέματα που επιλέγονται απευθύνονται σε παιδιά του Δημοτικού και κυρίως στις ηλικίες 8-12 χρονών
Διάρκεια: κάθε μηνιαίο θέμα περιλαμβάνει 4 εβδομαδιαίες συναντήσεις, διάρκειας 1 ½ ωρών η κάθε μία.
Υλοποίηση: Μιχάλης Κιτσινέλης και Φίλοι Βαλβείου Βιβλιοθήκης
Με το καινούργιο αυτό πρόγραμμα, που υποστηρίζει τα παιδικά τμήματα των βιβλιοθηκών κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών επιχειρούν να αναδείξουν μακροπρόθεσμα τις δυνατότητες των βιβλιοθηκών ως κέντρα παιδείας και εκπαίδευσης, όπου η γνώση είναι ένα διαρκές πεδίο εξερεύνησης και ανακάλυψης.
Το Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί: Παρασκευή 9/2/2018, Παρασκευή 16/2/2018, Παρασκευή 23/2/2018 και Τετάρτη 28/2/2018 και θ’ αρχίζει στις 5.30 το απόγευμα.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήσετε με τη Βάλβειο Δημοτική Βιβλιοθήκη και τον κ. Μιχάλη Κιτσινέλη είτε με e-mail στο balbeioslibrary@gmail.com είτε τηλεφωνικά στα 26310-56903 τις ώρες λειτουργίας της Βαλβείου, μέχρι Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Φίλοι Βαλβείου Βιβλιοθήκης
Facebook: Φίλοι Βαλβείου Βιβλιοθήκης