Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

«H Ελλάδα παρέδωσε μαθήματα ανθρωπιάς» τόνισε η Μαρία Τριανταφύλλου από το βήμα του Ο.Η.Ε. στη Νέα Υόρκη

Στις εργασίες της παγκόσμιας κοινοβουλευτικής ακρόασης των Ηνωμένων Εθνών με θέμα την ασφαλή και ομαλή μετανάστευση, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 22-23 Φεβρουαρίου, πήρε μέρος ως επικεφαλής της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπίας της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU) η βουλευτής του νομού Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Τριανταφύλλου.
Η  κυρία Τριανταφύλλου τοποθετήθηκε στις θεματικές, που αφορούσαν το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα και την προσπάθεια, που καταβάλλεται για ένα Παγκόσμιο Σύμφωνο, που θα αντιμετωπίζει τόσο τις αιτίες της μετανάστευσης, όσο και την ένταξη των προσφύγων στις χώρες υποδοχής.



Η βουλευτής εστίασε στην ανάγκη, να αντιμετωπιστούν οι αιτίες των προσφυγικών ροών, ήτοι οι πόλεμοι και οι οικονομικές ανισότητες. Τόνισε πως η Ελλάδα αντιμετώπισε τις μεταναστευτικές ροές σεβόμενη το Διεθνές Δίκαιο και δίνοντας μαθήματα ανθρωπιάς σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον ανέφερε πως η Ελλάδα δε δημιουργεί εστίες πολέμου, αλλά παρόλα αυτά κλήθηκε, βρισκόμενη στη δίνη οικονομικής κρίσης, να αντιμετωπίσει μιαν ακραία κατάσταση λόγω της κατακόρυφης αύξησης  των προσφυγικών ροών το 2015.
Στις ενότητες που αφορούσαν στην ένταξη  των μεταναστών και την κοινωνική συνοχή, τόνισε τη σημασία της πρόσβασης στην Εκπαίδευση και την Υγεία καθώς και την καθιέρωση ενός συστήματος ασφαλισμένης εργασίας, ενώ ανέφερε ότι η πρόσβαση στη δημοκρατική διαδικασία και στη διαβούλευση ζητημάτων που αφορούν στους πρόσφυγες βοηθούν στην ομαλή τους ένταξη.

Τέλος, η κυρία Τριανταφύλλου χαιρέτισε την προσπάθεια για μια Παγκόσμια Συμφωνία για το μεταναστευτικό. Σημείωσε ωστόσο, πως επιβάλλεται, να σταματήσουν τα παράνομα κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων και να υπάρχει διεθνής συνεργασία σε ένα διεθνές πρόβλημα, όπως είναι το προσφυγικό.