Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό από την Συντονιστική Επιτροπή αυτονόμησης Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου


Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Ευχόμαστε το 2018 να Σας χαρίζει υγεία και δύναμη για το δύσκολο έργο Σας.
Θα μας επιτρέψετε, κ. Πρωθυπουργέ, να Σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή για μια μεγάλη ΑΔΙΚΙΑ. Στην ιστορική πόλη του Μεσολογγίου, στην Ιερή Πόλη του Έθνους, στην πόλη Παγκόσμιο Σύμβολο Ελευθερίας και Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας, λειτουργούσε επί 40 σχεδόν χρόνια το πρώτο Περιφερειακό Τ.Ε.Ι. της χώρας, το οποίο είχε και σχολές στα Ιωάννινα και Καρπενήσι. Αυτό το πρωτοπόρο Τριτοβάθμιο Ίδρυμα με τεράστιο εκπαιδευτικό – ερευνητικό – επιστημονικό και πολιτιστικό έργο και με μεγάλη προσφορά στην εθνική οικονομία διέθετε και διαθέτει:



-         Μεγάλες και σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις (θέατρο, πολιτιστικά κέντρα, κλειστό γυμναστήριο κ.λπ.).
-         Μεγάλη οικοπεδική έκταση 800 στρεμμάτων και είναι το μόνο που διαθέτει τόσο μεγάλο χώρο για την ανάπτυξή του.
-         Σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό και σημαντική υλικοτεχνική υποδομή μεγάλης αξίας.
-         Σε αξιολόγηση που έγινε το 2013 από παγκόσμιο οργανισμό κατέλαβε τη 2η θέση μεταξύ όλων των Τ.Ε.Ι. της χώρας.
Δυστυχώς ήλθε το Σχέδιο Αθηνά και ουσιαστικά το διέλυσε αφού το έκανε αδύναμο παράρτημα με αβέβαιο μέλλον.
Η «ρουσφετολογική» και «πελατειακή» νοοτροπία των ισχυρών, αδιαφόρησε για την ιστορία και την υποδειγματική οργάνωση που είχε το Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου και για τις μεγάλες επενδύσεις που έκανε διαχρονικά η πολιτεία.
Και το περίεργο είναι ότι διαλύθηκε ΜΟΝΟ αυτό το πρωτοπόρο ιστορικό και οργανωμένο ίδρυμα, ενώ άλλα νεότερα και χωρίς υποδομές και οργάνωση παρέμειναν αυτόνομα. Η μοναδική πρωτοφανής και κατάφορη ΑΔΙΚΙΑ γέμισε με οργή και αγανάκτηση τους κατοίκους της περιοχής μας.
Έκφραση αυτής είναι οι περίπου (10.000) υπογραφές που συγκεντρώθηκαν μέχρι σήμερα και τις οποίες διαβιβάσαμε τόσο στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων όσο και σε άλλους Υπουργούς και βουλευτές που έχουν σχέση με την πόλη μας. Ο κ. Υπουργός Παιδείας, τον οποίο επισκεφθήκαμε, διαπίστωσε τη μεγάλη αδικία και μας διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει θετικά το θέμα.
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ
Παρακαλούμε και ζητούμε
Την αποκατάσταση της μεγάλης και μοναδικής αδικίας και να λειτουργήσει ξανά το Τριτοβάθμιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Η ιστορική μας πόλη δεν ζητάει να πάρει κάτι νέο. Ζητάει να της δοθεί αυτό που είχε και να εφαρμοσθεί επιτέλους το δίκαιο και η αξιοκρατία. Άλλωστε στα χρόνια της μεγάλης σκλαβιάς λειτουργούσε Τριτοβάθμιο Ίδρυμα στην πόλη μας με μεγάλη προσφορά στο έθνος.
Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα αποκαταστήσετε την αδικία και θα εξαγγείλετε στο Περιφερειακό Συμβούλιο την επαναλειτουργία Τριτοβάθμιου Ιδρύματος, όπως επιτάσσει η ιστορία, το δίκαιο και η αξιοκρατία.
Οι μεγάλες και σύγχρονες υποδομές εγγυώνται την βιώσιμη και διαχρονική λειτουργία του.
Διατελούμε με τιμή

Συντονιστική Επιτροπή αυτονόμησης Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου
Λάμπρος Φλώρος
Σταμάτης Κατσαβός
Σωκράτης Στέλιος
Γιώργος Κουτσοσπύρος