Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Εθιμοτυπική συνάντηση της Χριστίνας Σταρακά με το νέο διοικητή της Π.Υ. Αιτωλοακαρνανίας Χριστόφορο Μπόκα

Συνάντηση με το νέο Διοικητή των  Πυροσβεστικών Υπηρεσίων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Πύραρχο κ. Χριστόφορο Μπόκα είχε σήμερα, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, στο γραφείο της η Αντιπεριφερειάρχης  Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά. Με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων του καθηκόντων του κ. Μπόκα, η κ. Σταρακά ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τόσο του ίδιου όσο και των πυροσβεστών της περιοχής μας, οι οποίοι δίνουν πάντα τον καλύτερο εαυτό τους για το κοινωνικό σύνολο.
«Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας, αλλά και του περιβάλλοντος, αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», τόνισε η κ. Σταρακά, ζητώντας παράλληλα από τον κ. Μπόκα τη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ιδίως στον κρίσιμο τομέα της αντιπυρικής προστασίας και της αντιμετώπισης διαφόρων προβλημάτων που προκύπτουν από τα έντονα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή, με πρόσφατο παράδειγμα τα προβλήματα που δημιούργησε  η θεομηνία  που έπληξε την Αιτωλοακαρνανία.



 Ο κ. Μπόκας ευχαρίστησε την   Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την ενίσχυση του εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος, με την απόφαση που έχει υπογραφεί για ένταξη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», καθώς είναι γνωστό πως θα υπάρξει από αυτό το πρόγραμμα  προμήθεια συνολικά 29 πυροσβεστικών οχημάτων (28 υδροφόρες και 1 βυτιοφόρο)με συνολικό προϋπολογισμό κόστους στα 6.997.000 ευρώ.
Τέλος, κ. Σταρακά  εξέφρασε για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες της, τόσο  προς το Διοικητή  όσο και προς στα  στελέχη της Πυροσβεστικής, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των φυσικών καταστροφών στην Αιτωλοακαρνανία.