Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Πολιτική ομιλία του Σπήλιου Λιβανού αύριο Παρασκευή 3/5 στο "ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ Μεσολογγίου"


Τις προτάσεις του για μια «Αιτωλοακαρνανία με Δύναμη!» θα παρουσιάσει σε πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει αύριο Παρασκευή 3/5 στο Μεσολόγγι ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός.
Συγκεκριμένα στο ανοιχτό κάλεσμα του στους πολίτες της περιοχής ο Σπήλιος Λιβανός τονίζει:
«Σας καλώ την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 και ώρα 20:30 στο «Ραδιομέγαρο Μεσολογγίου» να δώσουμε μαζί το σύνθημα για πολιτική αλλαγή και να ξαναδούμε την Αιτωλοακαρνανία δυνατή.
Δηλώνω παρών σε αυτόν τον αγώνα γιατί Τώρα είναι η ύστατη στιγμή να πιάσουμε το νήμα και να ανακάμψουμε καθώς :



1) Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση Σύριζα που κυβερνούν τα τελευταία πέντε χρόνια τον τόπο βλάπτουν σοβαρά την πατρίδα μας, τσακίζοντας την ελληνική οικονομία και τα όνειρα όλων μας, στοχοποιώντας τη μεσαία τάξη στην οποία ανήκουμε σχεδόν όλοι και ήταν η ραχοκοκαλιά της οικονομίας και της κοινωνίας μας και τραυματίζοντας βαρύτατα τον αγροτικό κόσμο.
2) Η ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας με έπεισε να τον εμπιστευτώ ξανά όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια που γνωριζόμαστε από παιδιά. Το γνωρίζετε ότι είμαι πάντα πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξης και βεβαίως σε όλους τους προέδρους. Όμως για να είμαι ειλικρινής, αν δεν ήταν ο Κυριάκος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, δεν ξέρω αν θα έπαιρνα την απόφαση να ξαναμπώ στην πολιτική.


3) Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει ένας σπουδαίος πρωθυπουργός γιατί είναι ειλικρινής, δεν υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια σε μια δύσκολη προεκλογική περίοδο, έχει συγκεκριμένο Σχέδιο, έχει όρεξη για δουλειά και ανατροπές, έχει κότσια και είναι αποφασισμένος να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα για να ανορθωθεί.
Αυτό που χρειαζόμαστε είναι καλές και καινοτόμες ιδέες, ανθρώπους με ακαδημαϊκές και επαγγελματικές γνώσεις, όρεξη για δουλειά και δυνατότητες.
Δυνατότητες να μπορούν να αντιληφθούν τις ανάγκες, να χτυπήσουν και να ανοίξουν τις πόρτες στα κέντρα εξουσίας στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες και όπου αλλού στον κόσμο χρειαστεί.
Ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις της Αιτωλοακαρνανίας και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες της.
Ο τόπος μας παρά τις εξαιρετικές δυνατότητες που έχει στη γεωργία, στην κτηνοτροφία, στην αλιεία, στον τουρισμό, στην παιδεία, ταυτόχρονα πάσχει από έλλειψη σχεδίου για την αποτελεσματική ενίσχυσή τους.
«Αιτωλοακαρνανία με Δύναμη!» σημαίνει ανάπτυξη και ισχυρή τοπική οικονομία, καλές δουλειές με ευκαιρίες ειδικά για τους νέους μας, δυνατότητες μόρφωσης με αντίκρισμα την επόμενη μέρα, με κοινωνική συνοχή και ένα αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας για τους συμπολίτες που έχουν περισσότερη ανάγκη.
Το όραμα μου με τρεις κουβέντες είναι η Αιτωλοακαρνανία να γίνει ο πράσινος οικολογικός παράδεισος που όλοι θα θέλαμε να ζούμε και να εργαζόμαστε.
Το πρότυπο οικοτουριστικό μοντέλο της χώρας και ίσως του κόσμου. Να μετατρέψουμε τον Αιτωλοακαρνάνα αγρότη, τον κτηνοτρόφο και το ψαρά σε επιτυχημένο επιχειρηματία.
Και να πάρει σάρκα και οστά στον τόπο μας, η επιτυχημένη εκδοχή της λαϊκής επιχειρηματικότητας.
Να μειώσουμε δραστικά την ανεργία και να αυξήσουμε τις θέσεις εργασίας, να εκσυγχρονίσουμε τον πρωτογενή μας τομέα επενδύοντας στην εξωστρέφεια, στην καινοτομία και στην ποιότητα.

Να στηριχτούμε σε επενδύσεις προσελκύοντας ιδιωτικά κεφάλαια και να προωθήσουμε άλλες με τη σύμπραξη του δημοσίου με ιδιώτες.
Να βελτιώσουμε την Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες, από το παιδικό σταθμό, το νηπιαγωγείο μέχρι την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που δέχεται εκ νέου πλήγματα.
Σας περιμένω λοιπόν, να συζητήσουμε όλα τα φλέγοντα ζητήματα του τόπου μας στο Ράδιο Μέγαρο Μεσολογγίου, ώστε να δούμε την επομένη των εθνικών εκλογών μια «Αιτωλοακαρνανία με Δύναμη!» να πρωταγωνιστεί.»