Τρίτη 7 Μαΐου 2019

"Home Port" το λιμάνι Μεσολογγίου για τη θρυλική θαλαμηγό του Ωνάση «Christina O»! και η περιοχή καθίσταται προορισμός για το διεθνές "τζετ σετ" - Τι δηλώνει ο δήμαρχος Μεσολογγίου


Σταθμός, για την θαλαμηγό «Christina O»  σε κρουαζιέρα της, στη Μεσόγειο είναι από χθες, η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, την οποία και έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά, οι επιβάτες της θρυλικής θαλαμηγού.
Ο ελλιμενισμός στο Μεσολόγγι της θαλαμηγού «Christina O» είναι η αρχή μιας νέας συνεργασίας του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μεσολογγίου  με την πλοιοκτήτρια εταιρεία της θαλαμηγού, η οποία επέλεξε το Λιμάνι Μεσολογγίου ως «Home Port» της θαλαμηγού «Christina O» όταν θα πλέει σε ελληνικά χωρικά ύδατα, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι, όταν θα βρίσκεται εντός της Ελλαδικού χώρου, θα ελλιμενίζεται στο Μεσολόγγι, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να περιηγηθούν και ξεναγηθούν στα αξιοθέατα της περιοχής!




Έτσι χθες το πρωί, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου Νικόλαος Καραπάνος, ο σημερινός ιδιοκτήτης της «Christina O» και οι εκπρόσωποι της εταιρείας στην Ελλάδα,  εκπρόσωποι αρχών και φορέων της πόλης, μέλη ταξιδιωτικών γραφείων από τη Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς επίσης δημοσιογράφοι από τοπικά αλλά και μεγάλα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, ενημερώθηκαν σε εκδήλωση που έγινε στο σαλόνι της θαλαμηγού, για  την  συνεργασία αυτή. Μια συνεργασία  που αναμφίβολα αποτελεί μια δυναμική αρχή εξωστρέφειας και εξόδου του Μεσολογγίου προς το ζωτικό χώρο της θάλασσας και κυρίως δηλώνει τη δυναμική που έχει η περιοχή για να τύχει και τουριστικής ανάπτυξης.
«…Ως Δήμος επιδιώκουμε την εξωστρέφεια, την συστηματική κι αξιόπιστη  προβολή αυτού του τόπου ο οποίος διαθέτει μια μεγάλη δυναμική. Είναι περιτριγυρισμένος από μοναδικές φυσικές ομορφιές, από μνημεία πολιτισμού και ιστορίας τα οποία διανύουν μια μεγάλη χρονική πορεία από την αρχαιότητα έως τους νεότερους χρόνους…» σημείωσε κατά τον χαιρετισμό του ο Νικόλαος Καραπάνος.
Αναφερόμενος στο θαλάσσιο μέτωπο και την αξιοποίησή του ανέφερε χαρακτηριστικά πως  «Πολλά ξεκινούν από αυτή τη θάλασσα» και συνέχισε κάνοντας αναφορές σε πρωτοβουλίες και δράσεις που αναλήφθηκαν λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η διάνοιξη και εκβάθυνση του Λιμανιού και του διαύλου, η  αδειοδότηση της λειτουργίας της Μαρίνας, η αξιοποίηση του ιαματικού πηλού, η υπό εξέλιξη ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα Ιόνια Νησιά, αλλά και η σύνταξη της μελέτης του υδατοδρομίου,  ήταν το αποτέλεσμα συντονισμένων κι επίμονων ενεργειών του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου την τετραετία που πέρασε. Πρωτοβουλίες και δράσεις που εν τέλει υπήρξαν αποτελεσματικές δημιουργώντας νέα δεδομένα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.»
Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου άλλωστε – τόνισε ο Νικόλαος Καραπάνος – μπορεί να προσφέρει πολλά. «…Προσφέρει ποιοτική διαμονή. Σε ένα καθαρό και μοναδικό φυσικό περιβάλλον που προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες αλλά και τους ίδιους τους ανθρώπους του. Εξασφαλίζει ηρεμία, ομορφιά, αισθητική στο αστικό και φυσικό τοπίο. Δίνει τη δυνατότητα των εναλλακτικών τουριστικών διαδρομών είτε στο βουνό είτε στη θάλασσα. Είναι ένας τόπος αγαπημένος που δεν προκαλεί απλώς τη συμπάθεια αλλά πολλές φορές την αγάπη των επισκεπτών του».