Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Σπ. Λιβανός: "Δεν πολιτεύομαι για να είμαι άλλος ένας που θα τάζει, θα χαιρετάει και θα φωνάζει" - Εντυπωσιακή η παρουσία του κόσμο στο ξεκίνημα της προεκλογικής του εκστρατείας (VIDEO)


Από το Μεσολόγγι το οποίο χαρακτήρισε «σπίτι» του ο Σπήλιος Λιβανός ξεκίνησε ουσιαστικά την προεκλογική του εκστρατεία, χθες το απόγευμα, με μία μεγάλη πολιτική εκδήλωση στο «Ραδιομέγαρο».  Μια εκδήλωση που συμμετοχή του κόσμου χωρίς καμιά αμφιβολία προδιαγράφει τη δημιουργία ενός εντελώς διαφορετικού πολιτικού σκηνικού από αυτά που προέκυψαν από τις αναμετρήσεις του 2012 και του 2015.
Ο υποψήφιος στο νομό Αιτωλοακαρνανίας με τη ΝΔ για τις εθνικές εκλογές  μπροστά σε πλήθος κόσμου, παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και συνυποψηφίων του παρουσίασε τις βασικές πτυχές του προγράμματος που έχει καταρτίσει για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Εθνική ανάγκη να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Λιβανός  εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης την οποία και κατηγόρησε πως έβλαψε την πατρίδα, τσάκισε την οικονομία, στοχοποίησε τη μεσαία τάξη και διέλυσε την παιδεία και την κοινωνία ενώ αναφέρθηκε και στην εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών.





«Πιστεύω πραγματικά ότι είναι εθνική ανάγκη να φύγουν. Κι ένιωσα υποχρέωσή μου να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω να συμβεί αυτό. Δεν είναι σύνθημα. Είναι εθνική ανάγκη: Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή» τόνισε  εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «όχι απλώς θα γίνει πρωθυπουργός,  αλλά θα γίνει ένας σπουδαίος πρωθυπουργός
Διάχυτη η ικανοποίηση από τη συμμετοχή του κόσμου στην πολιτική εκδήλωση του Σπήλιου Λιβανού! Ν. Καραπάνος, Μ. Σαλμάς, Ν. Φαρμάκης και Γ. Παπαναστασίου με τον "οικοδεσπότη" σε ένα όμορφο στιγμιότυπο! 

Αιτωλοακαρνανία με δύναμη!

Μιλώντας για το όραμά του για την Αιτωλοακαρνανία ο κ. Σπήλιος Λιβανός τόνισε πως ο νομός χρειάζεται καλές ιδέες, ανθρώπους με γνώσεις, όρεξη για δουλειά και δυνατότητες που θα μπορούν να ανοίξουν πόρτες στην Αθήνα και το εξωτερικό αλλά και ένα ρεαλιστικό σχέδιο ανάπτυξης, που θα προωθεί την επιχειρηματικότητα και θα δημιουργήσει  νέες θέσεις εργασίας, επενδύοντας στην καινοτομία και την εξωστρέφεια. «Το πιστεύω μου για τον τόπο μας, είναι ένα και συνοψίζεται σε τρεις απλές λέξεις: Αιτωλοακαρνανία με δύναμη! Αυτό είναι το όνειρό μου,  αυτός είναι ο στόχος μου,  αυτό θέλω να βοηθήσω να πετύχουμε όλοι μαζί» δήλωσε χαρακτηριστικά παρουσιάζοντας το ολοκληρωμένο σχέδιό του για το νομό, ένα σχέδιο καλά οργανωμένο και πλήρες κοστολογημένο που μπορεί όταν εφαρμοστεί να φέρει την ανάπτυξη στο νομό.
Θέτοντας ως βασικούς πολιτικούς στόχους τη μείωση της ανεργίας, τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα και την επένδυση στη εξωστρέφεια, την καινοτομία και την ποιότητα ο Σπήλιος Λιβανός τόνισε πως σκοπός του είναι η αύξηση του τοπικού ΑΕΠ και η αύξηση της παραγωγικότητας και των επενδύσεων τόσο σε έργα υποδομής όσο και στην προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων. «Στο κάτω-κάτω, πέρα από όλα τα άλλα, αν με επέλεξε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για σύμβουλό του ειδικά σε θέματα επιχειρηματικότητας, και στο πώς μπορούμε να προσελκύσουμε επενδύσεις στη χώρα μας και να επιταχύνουμε την ανάπτυξη της οικονομίας μας,  νομίζω ότι το ίδιο και ακόμα καλύτερα μπορώ να βοηθήσω σε αυτόν τον τομέα και την ιδιαίτερή μου πατρίδα» είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε και στην ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών, στην εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας, στην ουσιαστική βελτίωση της παιδείας σε όλες τις βαθμίδες, αλλά και στην αναβάθμιση των δομών υγείας και την αύξηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Επιβάλλεται η Αιτωλοακαρνανία να έχει δικό της ΑΕΙ

Μιλώντας για την ανάγκη η Αιτωλοακαρνανία να γίνει ένα πρότυπο οικοτουριστικό μοντέλο που θα συνδυάζει καλής ποιότητας τοπική παραγωγή, μοναδικό περιβάλλον, βιολογικά και οικολογικά προϊόντα, σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον μονάδες μεταποίησης αλλά  και εξαιρετική παραδοσιακή κουζίνα, τοπικά ήθη και παραδόσεις, σπάνιας ποιότητας ανθρώπους, ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας να ανατραπεί η κατανομή κονδυλίων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και να υπάρξει πλέον ισότιμος καταμερισμός κονδυλίων και έργων, σε σχέση με την  Αχαΐα, να αλλάξει το ισοζύγιο  εισαγωγών - εξαγωγών στο νομό με στόχο την αύξηση του ρυθμού της τοπικής ανάπτυξης και να δοθεί έμφαση στην ενίσχυση της παιδείας.  «Δεν μπορεί ο μεγαλύτερος νομός της χώρας να μην έχει το δικό του τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Είναι αδιανόητο. Αυτό πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι 6 προγραμματικοί άξονες για το νομό

Σύμφωνα με τον κ. Λιβανό το πρόγραμμά του περιλαμβάνει 6 βασικούς άξονες με πρώτο την Παιδεία την οποία χαρακτήρισε ατμομηχανή της οικονομικής ανάπτυξης. Μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση για «απόλυτο χάος» και «απαξίωση της εκπαίδευσης» τονίζοντας πως η συνένωση ΑΕΙ-ΤΕΙ ισοδυναμεί με ένα ισχυρό πλήγμα στην τεχνολογική εκπαίδευση στη χώρα. «Ουσιαστικά οδηγούμαστε σε μία κοινωνία χωρίς τεχνολογική κατάρτιση. Σήμερα, λοιπόν, περισσότερο από ποτέ, πρέπει όλοι μαζί, με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, να παλέψουμε για την ίδρυση ενός αυτόνομου τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος με έδρα το Νομό μας» είπε προσθέτοντας πως στο νομό θα πρέπει να δημιουργηθεί μια πρότυπη Γεωπονική Σχολή που θα πρωτοπορεί επιστημονικά σε όλους τους συναφείς τομείς.
Δεύτερος άξονας του προγράμματος του είναι οι Υποδομές με τον κ. Λιβανό να φέρνει συγκεκριμένα παραδείγματα όπως είναι ένας πρότυπος σιδηροδρομικός άξονας που θα συνδέει το Θριάσιο με το Πλατυγιάλι  για τη μεταφορά προϊόντων από και προς την υπόλοιπη χώρα, αλλά και την Ευρώπη.

Μιλώντας για τον τρίτο άξονα που είναι η αγροτική ανάπτυξη ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε στην ανάγκη επένδυσης στην καινοτομία αλλά και στην ολοκληρωμένη διαδικασία, το συνδυασμό δηλαδή πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα ενώ ο τέταρτος άξονας του προγράμματός του έχει να κάνει με την οικονομική ανάπτυξη γενικότερα με τον κ. Λιβανό να μιλά για την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας. «Να επενδύσουμε για μια φορά στην ομαδική προσπάθεια, στη συνεργασία. Να επενδύσουμε στην εντοπιότητα. Να επενδύσουμε στον τόπο μας» δήλωσε ενώ ο πέμπτος άξονας έχει να κάνει με τον τουρισμό.
Μιλώντας για την ανάγκη επένδυσης στον αγροτουρισμό, ο κ. Λιβανός  παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις και για το πώς θα αναπτυχθεί αποτελεσματικά ο τουρισμός υγείας, ο θρησκευτικός,  αθλητικός,  ιστορικός, και   πολιτιστικός τουρισμό. Τέλος, ως έκτο άξονα έθεσε την ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας ζωής δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια και την υγεία αλλά και την εξυπηρέτηση του πολίτη με τη δημιουργία του ΚΕΠ του αγρότη και των μικρών επιχειρήσεων.


Δεν είμαι εδώ για να τάξω τα πάντα στους πάντες

«Δεν είμαι εδώ για να τάξω τα πάντα στους πάντες, όπως δεν είμαι εδώ και για να τσακωθώ με τους πολιτικούς μου αντιπάλους και να λαϊκίσω. Δεν με ενδιαφέρουν αυτά, δεν με εκφράζει αυτή η πολιτική.
Η πολιτική που με ενδιαφέρει είναι η πολιτική της ευθύνης, η πολιτική του μέτρου, του συγκεκριμένου, της δράσης με σχέδιο και του αποτελέσματος.
Δεν πολιτεύομαι για να είμαι άλλος ένας που θα τάζει, θα χαιρετάει και θα φωνάζει.
Πολιτεύομαι για να βοηθήσω να γίνει ο τόπος μου καλύτερος.
Για να βοηθήσω να γίνουν οι ζωές των συμπολιτών μου, έστω και λίγο, καλύτερες.
Για να βοηθήσω να έρθουν νέες δουλειές στην Αιτωλοακαρνανία.
Να λυθούν μεγάλα προβλήματα που χρονίζουν.
Να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι για να ζήσουμε επιτέλους όλοι μαζί,
σε μια Αιτωλοακαρνανία με δύναμη» τόνισε ο κ. Λιβανός καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Ποτέ δεν θα σας υποσχεθώ κάτι που δεν θα μπορώ να κάνω.

«Σας κοιτάζω στα μάτια και σας λέω ότι ποτέ δεν θα σας υποσχεθώ κάτι που δεν θα μπορώ να κάνω. Κι ας μου κοστίσει σε ψήφους αυτό. Δεν με πειράζει. Αυτός ήμουν, αυτός είμαι και δεν θα αλλάξω τώρα.
Όλα όσα σας είπα σήμερα, όμως, δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να μην κάνω τα πάντα –μα τα πάντα- ό,τι περνάει από το χέρι μου, για να γίνουν πραγματικότητα.
Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω όλα.
Σας δίνω όμως το λόγο της τιμής ότι θα τα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις.
Σας καλώ αυτή την προσπάθεια να την κάνουμε όλοι μαζί.
Για τον Νομό μας. Μα πρώτα για την Ελλάδα μας!
Μέρα με τη μέρα γυρνώ από τη μία άκρη του Νομού στην άλλη.
Συναντώ ανθρώπους του μόχθου. Οικογενειάρχες. Έντιμους.
Νέους, αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία.
Βλέπω τις ίδιες αγωνίες, αλλά και τις ίδιες προσδοκίες.
Τους λέω αυτό που καλώ και εσάς να μεταλαμπαδεύσετε σε όλους τους δικούς σας ανθρώπους: Ελάτε να προχωρήσουμε ξανά μαζί με τη Νέα Δημοκρατία!
Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την πολιτική αλλαγή που έχουμε ανάγκη! Για την καλύτερη Ελλάδα που αξίζουμε!
Η πρώτη μεγάλη νίκη θα είναι στις 26 Μαΐου!
Και η επόμενη, η ακόμα μεγαλύτερη νίκη, θα είναι όποτε κι αν γίνουν οι βουλευτικές εκλογές!
Που θα φέρουν τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση!
Και τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό της χώρας!
Και μετά, από την πρώτη μέρα, θα αρχίσουμε όλοι μαζί τη νέα μεγάλη προσπάθεια για την ανόρθωση της χώρας.
Αλλά και για να σηκώσουμε όλοι μαζί ψηλά την Αιτωλοακαρνανία μας.
Αιτωλοακαρνανία με δύναμη!
Εσείς είστε η δύναμη! Να το θυμάστε πάντα αυτό» κατέληξε στην ομιλία του ο Σπήλιος Λιβανός.