Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Περισσότεροι από 10.000 οι επισκέπτες στην 1η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι

ekthesi7Ολοκληρώθηκε  χθες το βράδυ η 1η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, που διεξήχθη από 1- 4 Σεπτεμβρίου στο Μεσολόγγι. Τα 51 περίπτερα των εκθετών επισκέφθηκαν κατά τη διάρκεια του τετραημέρου περισσότεροι από 10.000 πολίτες.
Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, μετά το κλείσιμο της αυλαίας της έκθεσης δήλωσε:

“Για το ιστορικής σημασίας γεγονός που έγινε πράξη αυτές τις τέσσερεις ημέρες στο Δήμο μας, οφείλω να εκφράσω τις πιο θερμές μου ευχαριστίες:

 


ekthesi9• Στους συνδιοργανωτές, ήτοι την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου – Ναυπακτίας, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεσολογγίου, για την αγαστή συνεργασία.
• Στους εκθέτες που μας εμπιστευτήκαν, στους επιχειρηματίες που διαφημίστηκαν μέσω της Έκθεσης, καθώς και στους χορηγούς επικοινωνίας.
• Στον Αντιδήμαρχο Κοταντάκη Δημήτρη και στο Γραφείο Επιχειρηματικής Δράσης του Δήμου, ιδιαιτέρως δε στην Κρασσά Πέπη και στον Τερζάκη Μανώλη, που ήταν η «ψυχή» της όλης προσπάθειας.
• Στον Πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς κο Μιχάλη Σάλλα, που την εγκαινίασε
• Στους εργαζόμενους του Δήμου και ιδιαιτέρως στις εργαζόμενες της Κοινωφελούς μας Επιχείρησης, καθώς και στους εθελοντές που βοήθησαν σημαντικά.
• Στον κο Δημητρόπουλο, στον οποίο ανήκει η όμορφη συλλογή παλαιών ποδηλάτων που μας διέθεσε στην είσοδο του εκθεσιακού χώρου.
• Στους υπευθύνους και όλα τα μέλη των καλλιτεχνικών σχημάτων που μας κράτησαν συντροφιά, ήτοι: Τη Λέσχη Φωτογραφίας «ΦΩΤΟ. ΛΕΜΕ», τους Foxrot και Dream waves, τη Χορωδία και την Κομπανία του Φιλοκαλλιτεχνικού Συλλόγου Μεσολογγίου, τη Χορωδία του Πνευματικού μας Κέντρου.

ekthesi8Ακόμη το Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού που κινητοποίησε τους ψαράδες και διοργάνωσε την εκδήλωση για το περιβάλλον και τον Διατροφολόγο Γεράσιμο Μελισσαράτο, που ήταν ο ομιλητής στην εκδήλωση για τη « Μεσογειακή Διατροφή και τα τοπικά μας προϊόντα».
Τέλος εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στους χιλιάδες των συμπατριωτών μας που στήριξαν την προσπάθεια μας. Έγινε η αρχή και ήταν ελπιδοφόρα.
Να είναι όλοι σίγουροι πως θα υπάρξει και ανάλογη συνέχεια.”

Σημειώνεται ότι στο ξεκίνημα της έκθεσης ο κ. Κατσούλης για να τονίσει την σπουδαιότητα του θεσμού είχε πει:

«Η 1η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων της Αιτωλοακαρνανίας, είναι το χειροπιαστό αποτέλεσμα ότι ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τα καταφέρουμε, όταν ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ στο σκοπό μας και ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ.

Η Αιτωλ/νια παράγει ποιοτικά προϊόντα και η Έκθεση αυτή έρχεται να καλύψει την αναγκαιότητα της προβολής τους, το άνοιγμά τους σε αγορές εκτός Νομού και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Η σημερινή μεγάλη επιτυχία διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για την καθιέρωση της Έκθεσης σε ετήσιο θεσμό, ο οποίος μπορεί σύντομα να μετεξελιχθεί σε θεσμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».