Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

8.747.230€ το “άνοιγμα” του δήμου Μεσολογγίου

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΙΘ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ1.952.938€ και 6.794.292€ είναι οι μακροχρόνιες και βραχυχρόνιες αντίστοιχα υποχρεώσεις του δήμου Μεσολογγίου σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στην Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Χ. Καστανίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κ. Βελλόπουλου.

Τα ποσά αυτά προφανώς αφορούν και τους τρεις πρώην δήμους που συγκροτούν τον «Καλλικρατικό» δήμο και σαφώς υπολείπεται σημαντικά των ποσών που πέρυσι τέτοια εποχή υποστηριζόταν ότι είναι οι υποχρεώσεις του δήμου Μεσολογγίου, προκειμένου να θιχτεί πολιτικά ο τότε δήμαρχος, Γιάννης Αναγνωστόπουλος.

Μεταξύ αυτών ήταν και ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης ο οποίος στην προεκλογική του συγκέντρωση στο Μεσολόγγι είχε υποστηρίξει, ότι το χρέος του πρώην δήμου ξεπερνούσε τα 10 εκ. €… μια αναφορά που είχε προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των κ.κ. Κατσούλη και Αναγνωστόπουλου, με τον τελευταίο να δικαιώνεται για τα όσα υποστήριζε πέρυσι.

Όσον αφορά τις υποχρεώσεις των δήμων της Αιτωλοακαρνανίας, «πρωταθλητής» είναι ο δήμος Αγρινίου με 13.665.883€ μακροπρόθεσμες και 8.157.550€ βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις.