Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ανήλικοι προσποιούταν ότι καυγάδιζαν και άρπαξαν την τσάντα διερχόμενης οδηγού!

aitoliko (3)Μια ακόμη υπόθεση αρπαγής τσάντας με δράστες ανήλικους απασχολεί τις διωκτικές αρχές του Αιτωλικού καθώς από αστυνομικούς του τοπικού αστυνομικού τμήματος συνελήφθη ένας 14χρονος και αναζητείται ο 17χρονος συνεργός του, διότι άρπαξαν την τσάντα μιας 65χρονης που περιείχε το ποσό των 1.400€, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Οι ανήλικοι προσποιήθηκαν ότι καυγάδιζαν στη μέση του δρόμου και μόλις η 65χρονη, που οδηγούσε το αυτοκίνητό της σταμάτησε, αμέσως άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου και της πήραν την τσάντα.

Παρά το γεγονός ότι οι ανήλικοι εξαφανίστηκαν από το σημείο της επίθεσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον έναν νεαρό καθώς και το σημείο που είχε κρύψει την τσάντα. Πάνω του βρέθηκε το ποσό των 150€ που επιστράφηκε στην παθούσα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας για το συμβάν έχει ως εξής:

“Συνελήφθη, χθες (21-9-2011) το μεσημέρι στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ένας ανήλικος ημεδαπός ηλικίας 14 ετών, κατηγορούμενος για κλοπή σε βάρος 65χρονης ημεδαπής.

Ειδικότερα, ο 14χρονος ημεδαπός την 20-9-2011 το μεσημέρι στο Αιτωλικό, προσποιούμενος ότι καυγάδιζε στο δρόμο με 17χρονο ημεδαπό συνεργό του, ο οποίος αναζητείται, άνοιξε την πόρτα από διερχόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε η 65χρονη, το οποίο είχε ανακόψει ταχύτητα λόγω του καυγά των ανηλίκων και αφαίρεσε την τσάντα της που περιείχε το χρηματικό ποσό των 1.400 ευρώ και διάφορα άλλα προσωπικά της έγγραφα και αντικείμενα.

Για τη σύλληψη των ανηλίκων ενεργήθηκαν αστυνομικές αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 14χρονου. Τα αφαιρεθέντα έγγραφα και αντικείμενα βρέθηκαν σε κρύπτη σε αγρόκτημα στο Αιτωλικό, ενώ στην κατοχή του 14χρονου βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

Το χρηματικό ποσό και τα ανευρεθέντα έγγραφα και αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην 65χρονη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.”