Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Κ. Καραγκούνης: “Να εξαιρεθεί το Παναγία Ελεούσα από την εργασιακή εφεδρεία”

Παναγια ελεουσα ΜεσολογγιΤην εξαίρεση του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» από το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας ζητά με δήλωσή του, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, καθώς όπως τονίζει ο συγκεκριμένος φορέας παρέχει εξειδικευμένο κοινωνικό έργο.

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του επισημαίνει:

«Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την εργασιακή εφεδρεία, δεν περιελάμβανε σε καμία περίπτωση απολύσεις, αφού με τις προτάσεις και το πρόγραμμά μας αναδείξαμε πώς ο θεσμός αυτός θα μπορούσε να εγγυηθεί δημοσιονομικό κέρδος, αλλά και κοινωνικό όφελος. Η κυβέρνηση τη μετέτρεψε σε προθάλαμο και διαδικασία απολύσεων.

Η Νέα Δημοκρατία διαφωνεί πλήρως με τη λογική αυτή και θεωρεί ότι ο πανικός και η σύγχυση είναι κακοί σύμβουλοι σε μια κυβέρνηση που αποτυγχάνει παντού. Είναι εμφανής η απουσία σχεδιασμού, αφού πάλι προτάσσεται η λογική των οριζόντιων περικοπών 10%. Μετά από δύο χρόνια, η Κυβέρνηση έπρεπε να έχει συγκεκριμένο σχέδιο, να έχει κλείσει τους οργανισμούς αυτούς, που δεν είναι απαραίτητοι και να είχε ήδη εξυγιάνει τους υπόλοιπους.

Δεν μπορεί λοιπόν στο όνομα των οριζοντίων περικοπών να γίνει αποδεκτό ότι το Εργαστήρι Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Παναγία Ελεούσα, με δυναμικό 38 εργαζομένων που παρέχουν πάνω απ΄ όλα ευαίσθητο κοινωνικό έργο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι το δυναμικό αυτό «πλεονάζει», τίθεται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Οφείλει η Κυβέρνηση άμεσα να εξαιρέσει το Εργαστήρι Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Παναγία Ελεούσα και όλους τους παρόμοιους Οργανισμούς από το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.»