Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Σεμινάριο προετοιμασίας για τους Αιτωλοακαρνάνες διαιτητές στο Καρπενήσι

SAMSUNG            Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Καρπενήσι 26, 27 και 28 Αυγούστου 2011 το Σεμινάριο Προετοιμασίας Διαιτητών ΕΠΣ Αιτ/νίας. Εβδομήντα εν ενεργεία διαιτητές, η πλειονότητα των παρατηρητών διαιτησίας και το σύνολο των εκπαιδευτών της Ε.Δ./ΕΠΣΝΑ, έδωσαν δυναμικό παρόν στις εργασίες του σεμιναρίου και απέδειξαν ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο όσον αφορά τις διακρίσεις της Αιτωλοακαρνανικής διαιτησίας και ότι όλα γίνονται με οργάνωση και δουλειά.

Μαζί τους βρέθηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης, Παναγιώτης Παπαχρήστος, ο ταμίας της ΕΠΣ, Χρήστος Παπαχαραλάμπους  καθώς και το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣΝΑ, Γεώργιος Λαγούδης δείχνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον της Ένωσης για τον τομέα της διαιτησίας. Φυσικά και δεν μπορούσαν να λείψουν από το σεμινάριο και οι κορυφαίοι διαιτητές του χώρου Βασίλης Νικάκης και Βασίλης Τεροβίτσας οι οποίοι χρημάτισαν και αρχιδιαιτητές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Την παράσταση «έκλεψε» το μέλος της ΚΕΔ / ΕΠΟ,  Θανάσης Μπριάκος πρώην διεθνής διαιτητής με την εμπεριστατωμένη εισήγησή του ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής του σεμιναρίου.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ 2 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΌλα τα μαθήματα έγιναν με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα με την αντίστοιχη προβολή φάσεων-περιπτώσεων για την καλύτερη εμπέδωση από τους νέους διαιτητές, όπως προβλέπεται από την ΚΕΔ/ΕΠΟ. Η μέθοδος αυτή έχει αρχίσει να δείχνει εντυπωσιακά αποτελέσματα καθώς πλέον οι διαιτητές έχουν κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Στα αξιοσημείωτα του σεμιναρίου η βράβευση του Γιάννη Ζάρα, ιδρυτικού μέλους του Συνδέσμου Διαιτητών, για την προσφορά του στην Ελληνική Διαιτησία παλαίμαχου διαιτητή και παρατηρητή, αλλά και ταυτόχρονα εμπνευστή και οραματιστή των σεμιναρίων εδώ και πάρα πολλά χρόνια, για την πραγματοποίηση της προετοιμασίας των Διαιτητών της Αιτ/νίας στο Καρπενήσι,.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο διαιτησίας έδειξαν υπευθυνότητα στην πιστή τήρηση του προγράμματος και με την άψογη συμπεριφορά τους συνέβαλλαν στην απόλυτη επιτυχία του σεμιναρίου.