Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Συμπεριφορές και αντιλήψεις "άλλων εποχών" από τον δήμαρχο Μεσολογγίου "επεσκίασαν" τα εγκαίνια της σπουδαίας έκθεσης ζωγραφικής στην Πινακοθήκη Μοσχανδρέου

Για ακόμη μια χρονιά η "Πινακοθήκη Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου" συμμετέχοντας στον εορτασμό της ηρωικής Εξόδου των Ελευθερων Πολιορκημένων παρουσιάζει στους χώρους της στο Μεσολόγγι μια υψηλού επιπέδου έκθεσης ζωγραφικής που αποτελεί συνέχεια ανάλογων διοργανώσεων.

"Δ’ Διαδρομή. Το Μεσολόγγι και ο Λόρδος Βύρων" είναι ο τίτλος της έκθεσης στην οποία κορυφαίοι Έλληνες καλλιτέχνες παρουσιαζουν τις εικαστικές τους δημιουργίες, εμπνευσμένες από τον Λ. Βύρωνα. (Διαβάστε εδώ).

Το επίσημο ξεκίνημα της έκθεσης έγινε χθες το βράδυ παρουσία φιλότεχνων, ενώ σημειολογικά, την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και ο πρόεδρος του ΔΣ Ναυπακτίας, κ. Γ. Σιαμαντάς.

Την όλη εκδήλωση όμως επεσκίασε η συμπεριφορά του δημάρχου Μεσολογγίου, Νίκου Καραπάνου ο οποίος παρόλο, που για τους δικούς του λόγους, δεν παρέστη στην εκδήλωση - η οποία ειναι ενταγμένη στο πρόγραμμα των εορταστικων εκδηλώσεων για την επέτειο της Εξόδου, από το δήμο Μεσολογγίου - απαίτησε από τον δήμαρχο Νσυπακτίας, Τάκη Λουκόπουλο να μην την εγκαινιάσει, όπως είχε ανακοινώσει, η Πινακοθήκη.

Μαλιστα, σύμφωνα, με πληροφορίες μας, ο κ. Καραπάνος φέρεται να είπε στον κ. Λουκόπουλο ότι "εάν παραστεί και εγκαινιάσει την έκθεση θα "ανατινάξει" (σ.σ. ο κ. Καραπάνος) την Αιτωλική Αναπτυξιακή"....

Γεγονός είναι, ότι ο δήμαρχος Ναυπακτίας δεν παρέστη στην εκδήλωση, όπως επίσης και ότι, ο ιδρυτής της Πινακοθήκης, Χρήστος Μοσχανδρεου στον χαιρετισμό του άφησε σαφείς αιχμές, για την συμπεριφορά του δημάρχου Μεσολογγίου.

Το βέβαιο είναι ότι ο κ. Καραπάνος, το Σάββατο βρισκόταν στο Μεσολόγγι, καθώς, όπως, ο ίδιος δημοσιοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook παρέστη στα "προζύμια" του πανηγυριού του Άη- Γιώργη, στη Μάστρου.