Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Χουλιαρά στον "Κοχλία"

Κάθε μήνας πάντα μέσα του κρύβει από μια πανσέληνο. Να όμως που κάθε 2,5 χρόνια περίπου, ένας από τους μήνες καταφέρνει να μας χαρίσει δύο γεμάτα φεγγάρια μαζί. Όταν αυτό συμβαίνει, το δεύτερο αποκαλείται “Blue moon” ή “Μπλε φεγγάρι”.

Το καλοκαίρι του 2015, μια παρέα φίλων συναντιέται κάπου στα Μεσολογγίτικα σάλτσινα, θέλοντας να γιορτάσει με το δικό της τρόπο μια τέτοια νύχτα. Ο φωτογραφικός φακός είναι εκεί, επιζητώντας να κρατήσει για πάντα στη μνήμη αυτή τη βραδιά, ιδωμένη, κάτω από το φως της πανσελήνου, ως μια χορογραφία σκιών.

Μέρος αυτής της αποτύπωσης παρουσιάζεται στην έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Χουλιαρά με τίτλο "BLMN/JL15", στον ημιώροφο του «Κοχλία» (Λόρδου Βύρωνα & Κόμητος Ρώμα, στο Μεσολόγγι) από την Τρίτη 19 Απριλίου έως και την Κυριακή 15 Μαΐου 2016.

Ο Βασίλης Χουλιαράς γεννήθηκε το 1974 / σπούδασε Μηχανολογία / εργάζεται στο Δήμο I. Π. Μεσολογγίου / έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας, ενώ το «BLMN/JL15» αποτελεί τη δεύτερη του έκθεση, μετά το «VB project (Art through Art)». Παράλληλα έχει εκδώσει δύο βιβλία λογοτεχνίας (Μικρές Ιστορίες για Πριν Τον Ύπνο - 2012 εκδόσεις Γαβριηλίδη, και Ιστορίες από το Αρχιπέλαγος Φουάν, 2015 εκδόσεις Μελάνι).