Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Με σεβασμό τιμήθηκε η Μέρα του Αρχηγού των Εξοδιτών

Αφιερωμένη στην μνήμη του αρχηγού της Φρουράς των Μεσολογγιτών Αθανασίου Ραζή-Κότσικα ήταν η χθεςινή ημέρα των Εορτών Εξόδου, με τελετή που διοργανώθηκε από το Κέντρο Λόγου και Τέχνης – Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος», το Σύλλογο Φίλων της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός» και τον Όμιλο Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «Ο Λιάρος».

Η τιμητική εκδήλωση όπου παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, ξεκίνησε από το χώρο της «Διεξόδου», όπου έγινε η βράβευση των μαθητών του διαγωνισμού μελέτης για τον Αθανάσιο Ραζή – Κότσικα.

Ακολούθησε η παράδοση των όπλων του Αρχηγού της Φρουράς από το δημιουργό του Ιστορικού Μουσείου Νίκο Κορδόση, με την πομπή -συνοδεία της Φιλαρμονικής «Διονύσιος Σολωμός» και πλήθους κόσμου, να κατευθύνεται προς τον Κήπο των Ηρώων.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, έγινε ανάγνωση των βραβευμένων μελετών, χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός» ενώ η τελετή ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων και απόδοση τιμών στο μνημείο του Αθανασίου Ραζη-Κότσικα.