Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

"Πρασινίζει" το Μεσολόγγι

Μετά τα προβλήματα που προκλήθηκαν στο πράσινο της πόλης του Μεσολογγίου και κυρίως στα φοινικοειδή , η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου ξεκινά την διαδικασία της δενδροφύτευσης, αρχικά από τα σημεία στα οποία ήδη έχουν απομακρυνθεί κορμοί που έχουν καταστραφεί.

Ενδεικτικά αναφέρονται τα σημεία εισόδου της Πύλης (Τρίγωνο, άγαλμα Χαριλάου Τρικούπη), έναντι πρώην Δημαρχείου, εντός του Κήπου των Ηρώων, καθώς επίσης όπου εκτιμάται ότι είναι αναγκαία η παρέμβαση της δενδοφύτευσης.

Ιδιαίτερα δε στην οδό Κύπρου από το κτήριο της Ιεράς Μητρόπολης έως το Λιμάνι, επιχειρείται η αισθητική αναβάθμιση και ο καλλωπισμός της ενδιάμεσης νησίδας του οδοστρώματος με φύτευση δένδρων, μια ενέργεια η οποία θα εξελίσσεται διαρκώς.

Δράση δενδροφύτεσης την Τρίτη 19-4-2016

Στο πλαίσιο αυτό, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σπ. Διαμαντόπουλος, καλεί τους δημότες την Τρίτη 19 Απριλίου να συμμετέχουν σε δράση φύτευσης καλλωπιστικών – εποχικών λουλουδιών, με σκοπό τον εξωραϊσμό της περιοχής που βρίσκεται νότια του ξενοδοχείου «Θεοξένια» και κατά μήκος του δρόμου Τουρλίδας (έως τρίτη καμάρα).

Σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Σπύρος Διαμαντόπουλος, σημειώνει ότι «Σκοπός των παραπάνω δράσεων, είναι η ευαισθητοποίηση και η ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντός μας, καθώς επίσης στην βελτίωση της καθημερινότητάς μας.

Ωστόσο, πέρα από τη διαδικασία της φύτευσης, είναι πιστεύω απαραίτητο όλοι μας να συνδράμουμε στη διαφύλαξη αλλά και συντήρηση των καλλωπιστικών φυτών και δένδρων τα οποία θα φυτευτούν.

Η συμμετοχή μας επιβεβαιώνει έμπρακτα την ευαισθησία και την αγάπη στην πόλη που ζούμε».