Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Θερμή υποδοχή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο Μεσολόγγι (video)

Στον απόηχο των εορταστικων εκδηλώσεων για την Έξοδο των Ελευθερων Πολιορκημένων δεν θα πρεπει να παραλείψουμε την παρουσία στο Μεσολόγγι της Ζωής Κωνσταντοπούλου το βράδυ του Σαββάτου.
Μια παρουσία με ιδιαίτερους συμβολισμούς καθώς η πρόεδρος της "Πλεύσης Ελευθερίας" ξεκίνησε από το Μεσολόγγι τις περιοδείες της στην ελληνική περιφέρεια, ως επικεφαλής του νεοσύστατου κοπμματός της και μάλιστα ανήμερα του εορτασμού του ιστορικού γεγονότος της Εξόδου.
Με δεδομένη την παρουσία πολύ κόσμου στο Μεσολόγγι η κ. Κωνσταντοπούλου είχε τη δυνατότητα, περπατώντας στους δρόμους της πόλης, να συνομιλήσει με πολλούς πολίτες σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.
Επίσης η κ. Κωνσταντοπούλου ξεναγήθηκε στον Κήπο των Ηρώων καθώς και στις εκθέσεις του Γιάννη Ψυχοπαίδη στη "Διέξοδο" και φΩτογραφίας "έξοδος" του Νίκου Σιάμου.
Σε δήλωση της στον Κήπο των Ηρώων τόνισε:
«Η έξοδος του Μεσολογγίου αποτελεί σημαδιακή και ιστορική στιγμή της ιστορίας μας και η απότιση τιμής σε αυτό το μεγαλειώδες γεγονός που αποδεικνύει το υψηλό φρόνημα των Μεσολογγιτών αποτελεί σημερινό καθήκον μας: Καθήκον πατριωτικό, ιστορικό και υπαρξιακό.
Το να τιμούμε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους μαχόμενοι για την ελευθερία αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να θυμόμαστε ότι η ελευθερία δεν είναι δεδομένη, δεν χαρίζεται, κατακτιέται, πολλές φορές με πολύ μεγάλες θυσίες.
Και όσοι την έχουν παραλάβει ως πολύτιμη παρακαταθήκη οφείλουν να τη θωρακίζουν, να την προστατεύουν, να τη διαφυλάσσουν.
Είναι πολύ σημαντικό ότι οι εκδηλώσεις τιμής στην έξοδο του Μεσολογγίου ξεκίνησαν από τον λαό, από την κοινωνία, με πρωτοβουλία των Μεσολογγιτών και γι’ αυτό είμαι σήμερα εδώ».