Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

"Το Μεσολόγγι και ο Λόρδος Βύρων” - Δ’ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΚΤ

Η Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ. & Σ. Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου, συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις της 190ής επετείου της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων, συνδιοργανώνει μετά της ιστορικής αίθουσας Τέχνης ΑΓΚΑΘΙ των Αθηνών και του ΑΧΕΛΩΟΥ TV του μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού της Δυτικής Ελλάδος την «Δ’ Διαδρομή Το Μεσολόγγι και ο Λόρδος Βύρων».
Τα εγκαίνια της έκθεσης στο επιβλητικό διατηρητέο κτίριο της Πινακοθήκης Χ. & Σ. Μοσχανδρέου στο Μεσολόγγι έναντι της Μητροπόλεως του Αγίου Σπυρίδωνος το Σάββατο 16 Απριλίου και ώρα 8 μ.μ. θα κάνει ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ.
Η Ε. Κώνστα, Ιστορικός Τέχνης, μεταξύ άλλων στον κατάλογο της έκθεσης επισημαίνει:



«Η καλλιτεχνική διαδρομή “Το Μεσολόγγι και ο Λόρδος Βύρωνας’’ της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ. & Σ. Μοσχανδρέου χαρτογραφεί σε μία μακρά πορεία πολιτιστικής δράσης, την συμπόρευση του ρομαντικού ποιητή και του ιερού τόπου, καθώς και τον αλληλοκαθαρισμό τους. Τα όρια μεταξύ της βυρωνικής μορφής και του τοπίου δημιουργούν μια διαλεκτική της όσμωσης, της ένωσης και τελικά της ταύτισης».
Οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση με τις δημιουργίες τους είναι:
Αγγελος Αντωνόπουλος τ. Πρύτανης ΑΣΚΤ, Χαράλαμπος Δερμάτης ειδικός συνεργάτης ΑΣΚΤ, Δημήτρης Ζουρούδης Αναπλ. Καθηγητής Ζωγραφικής στο ΑΠΘ, Γιάννης Σκαλτσάς καθηγητής ΑΣΚΤ, Μάρθα Τσιάρα καθηγήτρια ΤΕΙ Αθηνών, και οι γνωστοί ζωγράφοι: Λεωνίδας Καραμπίνης, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Μαρίνα Κροντηρά, Μανώλης Μαραμπελιώτης.

Η έκθεση στο Μεσολόγγι θα παραμείνει έως 20 Σεπτεμβρίου 2016 και μετά θα παρουσιασθεί στην Αθήνα στους χώρους της αίθουσας Τέχνης «ΑΓΚΑΘΙ».