Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Ν. Καραπάνος: "Ρητά και κατηγορηματικά είμαι αντίθετος στην ανέγερση λατρευτικού χώρου των Μαρτύρων του Ιεχωβά δίπλα στο μοναστήρι του Αγίου Συμεώνος"


Με αφορμή στοιχεία αίτησης που κατατέθηκε στην Πολεοδομική Υπηρεσία του Δήμου Μεσολογγίου για ανέγερση λατρευτικού χώρου των Μαρτύρων του Ιεχωβά, στη θέση «Ρηγαίικα» της κοινότητας Αγίου Θωμά κοντά στο ιστορικό μοναστήρι του Αη Συμιού - εκεί δηλαδή που χτυπά η θρησκευτική και ιστορική «καρδιά» των Μεσολογγιτών, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος   σε δήλωσή του αναφέρει:
«Ρητά και κατηγορηματικά δηλώνω αντίθετος στην ανέγερση θρησκευτικού χώρου των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.
Το θράσος ορισμένων περισσεύει .
Είναι γελασμένοι αν σκέφτηκαν ότι ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου είναι ο Δήμος εκείνος στον οποίο θα υλοποιήσουν τα σκοτεινά τους σχέδια για  να βεβηλώσουν την ιστορία, το ήθος και την παράδοση αυτής της πόλης, της «κορωνίδας» του αγώνα των Ελλήνων. 



Ζητώ από όλους να πάρουν θέση και ενημερώνω ότι όσοι στηρίζονται από σκοτεινές δυνάμεις και συμφέροντα και έχουν ως στόχο τον απόλυτο έλεγχο των κέντρων εξουσιών ‘ώστε να εξυπηρετούν τα δικά τους περίεργα συμφέροντα, πολύ σύντομα θα βρουν απέναντι την ίδια την κοινωνία. 
Θα εμποδίσουμε με κάθε δυνατό τρόπο τα σχέδια των Ιεχωβάδων και ζητώ με την θεσμική ιδιότητα του πρώτου πολίτη της περιοχής από του πολίτες να περιφρονήσουν κάθε λογής προκλήσεις που ξεφυτρώνουν και μάλλον όχι τυχαία αυτή την περίοδο».

Για το θέμα αυτό εκδόθηκε και ανακοίνωση από τον συνδυασμό "Δήμος για τα Παιδιά μας" στην οποία υπάρχουν σαφείς υπαινιγμοί για "εμπλοκή" της οργάνωσης των "Μαρτύρων του Ιεχωβά" στην τοπική πολιτική σκηνή.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:
"Κάποιοι παρενοχλούν το ορθόδοξο πλήρωμα της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου , με τον πιο προκλητικό τρόπο και μάλλον όχι τυχαία!
Επειδή στην ιστορία της διεκδίκησης θρησκευτικού χώρου των Μαρτύρων του Ιεχωβά όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε υπάρχει εκλογικό όφελος από συγκεκριμένο συνδυασμό αφού πολλές επικίνδυνες συμπτώσεις το επιβεβαιώνουν …ρωτούμε ευθέως!

  • Ο ανώτατος υψηλά στην ιεραρχία των Ιεχωβάδων επίσκοπος στην περιοχή δουλεύει σε επιχείρηση  υποψηφίου Δημάρχου?
  • Η συγκεκριμένη επιχείρηση προσλαμβάνει χρόνια τώρα άτομα που υποδεικνύονται ή στηρίζονται από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά; 
  • Ο εν λόγω υποψήφιος Δήμαρχος έχει  υποψήφιους που ασπάζονται την συγκεκριμένη θρησκεία στο ψηφοδέλτιο του; 
  • Με ποια εντολή εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο συγκεκριμένος ή συγκεκριμένοι καλύτερα υποψήφιοι; Η σκοπιμότητα κάποιων προσχωρήσεων είχε ως ένα από τα ανταλλάγματα την ανέγερση του συγκεκριμένου λατρευτικού χώρου στο Μεσολόγγι; 
  • Γιατί ανακαινίστηκε το θέμα της ανέγερσης του συγκεκριμένου θρησκευτικού χώρου των  Μαρτύρων του Ιεχωβά δυο μήνες πριν τις Δημοτικές Εκλογές; 

Υπήρχαν ανταλλάγματα στήριξης ή απλά εξοφλούνταν γραμμάτια υποστήριξης από προσχωρήσεις Ιεχωβάδων σε συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο;
Αν ναι … Τίποτα εν κρυπτώ και παραβύστω!
Θα ρίξουμε άπλετο φως στην συγκεκριμένη υπόθεση και φυσικά θα εμποδίσουμε με κάθε τρόπο τα σχέδια όσων θέλησαν αυτές τις ημέρες για πρόσκαιρο εκλογικό όφελος να βεβηλώσουν το θρησκευτικό συναίσθημα των Μεσολογγιτών!
Όλα στο ΦΩΣ !
Το σκοτάδι θα νικηθεί σε λίγες ημέρες!"