Τρίτη 14 Μαΐου 2019

"Παρατηρούμε και ζωγραφίζουμε τη λιμνοθάλασσα" η δράση του «Messolonghi By Locals» για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000


Την Κυριακή 19 Μαΐου είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura2000 και για τον εορτασμό της το «Messolonghi By Locals» διοργανώνει την ακόλουθη δράση στο Μεσολόγγι, έτσι όπως περιγράφεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Με αφορμή αυτή την μέρα θα συναντηθούμε στο Πάρκο Δασάκι, στο Λιμάνι Μεσολογγίου, την Κυριακή 19 Μαΐου, στις 11 το πρωί,  για να παρατηρήσουμε με 🔭 τηλεσκόπια και κιάλια 🦆τα πουλιά που πετούν ανάμεσά μας αλλά και να δούμε με άλλη ματιά το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού.

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα συναντηθούν άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας και σχεδιαστικής ικανότητας που θα ζωγραφίσουν ο καθένας με το δικό του ύφος την λιμνοθάλασσα.

Το κάλεσμα είναι ανοιχτό για όλους
. Φέρτε το μολύβι σας, τα χαρτιά σας και την φαντασία σας και ελάτε να περάσουμε ένα δημιουργικό Κυριακάτικο πρωινό δίπλα στην Λιμνοθάλασσα.

Τι είναι το Natura2000;



Το δίκτυο Natura 2000 είναι ο βασικός πυλώνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.
Είναι ένα δίκτυο προστατευόμενων περιοχών -το μεγαλύτερο στον κόσμο- που προστατεύει τα πλέον απειλούμενα είδη και οικοτόπους της Ευρώπης.

Tο Natura 2000 δεν είναι απλώς ένα δίκτυο προστατευόμενων περιοχών. Αναγνωρίζει ότι οι άνθρωποι και η φύση αποδίδουν καλύτερα όταν συνεργάζονται. Στόχος του δεν είναι ο αποκλεισμός οικονομικών δραστηριοτήτων, αλλά η διασφάλιση της συμβατότητας των ανθρώπινων δραστηριοτήτων με την προστασία πολύτιμων ειδών και οικοτόπων.
Περισσότερα: http://edozoume.gr/


Messolonghi By Locals
https://messolonghibylocals.com/»