Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Την αντίδραση υποψηφίων με τον Κ. Λύρο προκάλεσε το προεκλογικό μήνυμα του αντιδημάρχου Μεσολογγίου Σπύρου Καρβέλη


Έχοντας ως τίτλο «θράσος και έπαρση από τον απερχόμενο αντιδήμαρχο κ. Καρβέλη», οι δημοτικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι με τον συνδυασμό «Δημιουργική Ανατροπή» του Κ. Λύρου, Σπύρος Βασιλείου, Κων/νος Γιαννόπουλος, Ιωάννης Γυφτογιάννης, Σπύρος Διαμαντόπουλος, Δημήτριος Κοκοτός, Ανδρέας Κότσαλος και Ευαγγελία Τσέλιου Παναγοδήμου εξέδωσαν κοινή δήλωση που έχει τον χαρακτήρα απάντησης σε προεκλογικό μήνυμα του αντιδημάρχου Μεσολογγίου, Σπύρου Καρβέλη (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Η κοινή δήλωση έχει ως εξής:

«Με έκπληξη διαβάσαμε τηνανακοίνωση του αντιδημάρχου κ. Καρβέλη στην οποία μας περιγράφει το μεγάλο έργο που άφησε στο Δήμο. Αρχικά να πούμε ότι πρέπει να ανάβει ένα κεράκι στην κυβέρνηση  για το πρόγραμμα ληξιπροθέσμων αλλά και τις συνεχόμενες χρηματοροές από τα Υπουργεία. Επειδή φαίνεται πως έχει κοντή μνήμη θα υπενθυμίσουμε κάποια από τα κατορθώματά του και αν θέλει ας απαντήσει.




    1. Διαταγές πληρωμής. Κατά τη διάρκεια της θητείας του προέκυψαν δεκάδες διαταγές πληρωμής στις περισσότερες από αυτές έχει υπογράψει και τις σχετικές βεβαιώσεις. Με αυτόν τον τρόπο καταστρατηγούνται οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο για έργα και προμήθειες. Και φυσικά δε θα κάναμε καν λόγο αν επρόκειτο για ελάχιστες περιπτώσεις που θα μπορούσαν να απορρέουν από επείγουσες καταστάσεις. Βρίσκεται σε εξέλιξη άλλωστε σχετική έρευνα της δικαιοσύνης για το θέμα όπως ενημερωθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης.

    2. Αδέσποτα ζώα. Τα αδέσποτα ζώα ακόμα “τρώνε” τους δημότες και εμείς ακόμα θυμόμαστε την ανακοίνωσή του ότι κατασκευάζει καταφύγιο ζώων με 20.000 ευρώ ενώ κανονικά απαιτούνται κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.(εδώ και εδώ) Τα λίγα αυτά λεφτά των δημοτών ακόμα σαπίζουν δίπλα στο Βιολογικό καθαρισμό, στο Μεσολόγγι, από όπου και η σχετική φώτο.

    3. Που είναι οι προσλήψεις μονίμου προσωπικού; Η σημερινή Δημοτική αρχή συνετέλεσε στην αποψίλωση των υπηρεσιών του Δήμου. Μάταια αναζητούμε το Δήμο στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ παρά το ότι υπήρξαν πολλές συνταξιοδοτήσεις.

    4. Καμία αλλαγή οργανισμού στο Δήμο. Ουδέποτε προχώρησε στις απαιτούμενες αλλαγές του οργανογράμματος του Δήμου αν και ήταν υπεύθυνος για αυτό τον τομέα.

    5. “Εξορία” υπαλλήλων. Αντίθετα ήταν υπεύθυνος για την απομάκρυνση  υπαλλήλων υψηλών προσόντων από την κεντρική υπηρεσία του Δήμου, στα ΚΕΠ διαμορφώνοντας συνθήκες υπαλληλικής Μακρονήσου μέσα στο Δήμο.

    6. Κομποστοποίηση υπαλλήλων. Φρόντισε να στεγάσει τους υπαλλήλους του Δήμου σε απάνθρωπες συνθήκες στεγάζοντας πολλά άτομα σε ελάχιστα τετραγωνικά, ρίχνοντας έτσι κσι την αποδοτικότητά τους ενώ για τον εαυτό του επέλεξε  ένα μεγάλο ευάερο και ευήλιο γραφείο. Οι υπάλληλοι είναι άνθρωποι και συνεργάτες μας κ. Αντιδήμαρχε. Μάλλον δεν το έχετε καταλάβει αυτό.

    7. Έδωσε ένα σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου όταν έφερε εισήγηση ανυπόγραφη και χωρίς γνώση του αρμοδίου υπαλλήλου οδηγώντας το συμβούλιο σε παράτυπη απόφαση η οποία έγινε κατά τύχη αντιληπτή και ανακλήθηκε αφού έγινε μεγάλο θέμα. Δεν είχε την ευθιξία όχι παραίτησης αλλά ούτε και απλής συγνώμης.(εδώ)

    8. Υπάρχουν δαπάνες σε συγκεκριμένες κατηγορίες που καταλήγουν κατά μεγάλο μέρος στα ίδια πρόσωπα. Πως γίνεται αυτό; Ηχητικά, Εκτυπωτικά, κλπ κλπ. . Ευτυχώς υπάρχει και το “Διαύγεια”. Διαψεύστε το αν δεν είναι έτσι.
      
    9. Περιμένουμε ακόμα να μας πει τις ενέργειές του για να βελτιώσει τα έσοδα του Δήμου.
      
    10. Επίσης ας μας θυμίσει για ποιο σοβαρό θέμα του Δήμου πήρε θέση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δε θα συνεχίσουμε άλλο. Είναι περιττό.

Κλείνοντας να πούμε ότι το μόνο που θα έπρεπε να ευχαριστήσει είναι τον προϊστάμενό του Δήμαρχο που τον άφησε πέντε χρόνια σχεδόν στην ίδια θέση. Τώρα αν μετά από όλα αυτά μας κοιτάει και στα μάτια, φανταστείτε τι θα μας κάνει από εδώ και πέρα αν επανεκλεγεί μαζί με τον συνδυασμό στον οποίο συμμετέχει.»