Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: "«Μια ψήφος» κάνει τη διαφορά!" - Ανοιχτή επιστολή της υπ. ευρωβουλευτή με τη ΝΔ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Οι Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων ετών τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε ένα υπαρξιακό μεταίχμιο. Η πόλωση της Ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής και η άνοδος των ακραίων πολιτικών πεποιθήσεων σε εθνικά επίπεδα, προκαλούν τριγμούς στην ίδια την υπόσταση του Ευρωπαϊκού εγχειρήματος. Σήμερα κάνει έντονη την παρουσία του στην Ευρώπη ένας δημαγωγικός και διχαστικός λαϊκισμός, ο οποίος δεν έχει σκοπό να διορθώσει τις αδυναμίες της, αλλά να γκρεμίσει το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα. 


Το Ευρωπαϊκό διακύβευμα συνδέεται άρρηκτα με το εσωτερικό πολιτικό διακύβευμα και αφορά στην αποδυνάμωση των κραυγών του λαϊκισμού, στην καταδίκη της κυβερνητικής ανικανότητας και στην επιβράβευση της ειλικρίνειας και της αποτελεσματικότητας. Η Ελλάδα θα χρειαστεί να δώσει μεγάλες μάχες στο Ευρωκοινοβούλιο και γι’ αυτό θα πρέπει να έχει ισχυρή παρουσία και τοποθέτηση με σαφήνεια, πειστικότητα και πυγμή, αρθρώνοντας έναν σύγχρονο, σοβαρό και ισχυρό λόγο και χτίζοντας νέες συμμαχίες. 
Στη ζωή μου δεν φοβήθηκα τις δύσκολες μάχες ούτε επαγγελματικά, ως δικηγόρος στην Αμερική, ως συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ως σύμβουλος για την υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στα Ιωάννινα και στο Λουξεμβούργο. 

Μάχες έδωσα στην τοπική αυτοδιοίκηση ως Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων και αργότερα ως βουλευτής Ιωαννίνων. Από τη θέση της εκπροσώπου τύπου της ΝΔ στην Κυβέρνηση Σαμαρά υπερασπίστηκα δύσκολες πολιτικές αποφάσεις, οι οποίες είχαν αρχίσει να βγάζουν την Ελλάδα στο ξέφωτο της κρίσης. Επί Προεδρίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ως Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της ΝΔ αναμετρήθηκα πολιτικά με τον επίδοξο «υπουργό καναλάρχη», Νίκο Παππά και συνδιαμόρφωσα εποικοδομητικές προτάσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μας που αποτελεί στοίχημα εθνικής επιβίωσης.

Τώρα στρατεύτηκα στη μεγάλη μάχη των Ευρωεκλογών. Μάχη για την Ελλάδα που είναι η Πατρίδα μας και για την Ευρώπη που είναι το Σπίτι μας. Μάχη για τα εθνικά μας θέματα στον απόηχο της εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών. Μάχη για να ανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας, για να διαφυλάξουμε τις αρχές, τις αξίες και τις παραδόσεις μας. Μάχη για να έχουν τα παιδιά μας ίσες ευκαιρίες στην ψηφιακή εποχή.

Μπήκα στην πολιτική ως Δημοτική Σύμβουλος στα Ιωάννινα και εκλέχθηκα, την πρώτη φορά με μόλις «μία ψήφο» διαφορά. Αυτή η «μια ψήφος» άλλαξε την πορεία της ζωής μου και υπήρξε καθοριστική στην πολιτική μου διαδρομή. Και μου δίνει δύναμη για όλες τις μάχες. 

Στη μάχη των Ευρωεκλογών, δεν υπάρχουν περιθώρια για αποχή ή χαλαρή ψήφο. Τώρα πρέπει να μπει ένα τέλος στα ψέματα και στο λαϊκισμό και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Και η κάθε «μια ψήφος» μετράει. 

Σας ζητώ να με τιμήσετε και εμένα με την «μια ψήφο» σας. Και σας υπόσχομαι ότι ΜΑΖΙ θα δώσουμε την μάχη, Δυνατά για την Ελλάδα και Μαχητικά για τους Έλληνες.