Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

Για πρώτη φορά στο φεστιβάλ Λαδιού και Ελαιολάδου η Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας

Σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στην Ελλάδα για την Ελιά και το Ελαιόλαδο, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εξαγωγέων – Τυποποιητών και Εμπόρων Βρώσιμων Ελιών (Σ.Ε.Τ.Ε.Β.Ε.) και ελαιοτριβέων του νομού.
Πρόκειται για το «Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς», που θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τις 9 έως τις 11 Μαΐου 2008 και διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Σκοπός της συμμετοχής είναι η ανάδειξη της οικονομικής και διατροφικής αξίας και σημασίας των εξαιρετικών ελαιοκομικών προϊόντων του νομού, τόσο στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, όσο και σε παράγοντες της ελληνικής και ξένης αγοράς, μιας και την έκθεση, μεταξύ των άλλων, θα επισκεφθούν πρέσβεις και εμπορικοί ακόλουθοι απ’ όλο τον κόσμο, προμηθευτές αλυσίδων σούπερ μάρκετ, εστιατορίων, άλλων χώρων σίτισης κ.λ.π..
Να σημειωθεί ότι στο Διοικητήριο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης προηγήθηκαν οργανωτικές συσκέψεις, με στόχο την καλύτερη δυνατή παρουσία του Νομού Αιτωλοακαρνανίας στην έκθεση, μιας και σε προηγούμενα θεματικά φεστιβάλ (Γάλακτος και Τυριού 5-7/10/20007, Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας 14-16/12/2007) η Αιτωλοακαρνανία απέσπασε πολύ σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις.
Σημειώνεται ότι στο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς θα παρουσιαστεί η νέα ειδική έκδοση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με θέμα η «Ελιά στην Αιτωλοακαρνανία».