Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Ανοιχτή Επιστολή στους φίλους και τα μέλη της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Μεσολογγίου

Του Γρηγόρη Παναγιώτου


Συντρόφισσες και Σύντροφοι, αγαπητοί Συνδημότες
Την προσεχή Κυριακή καλούμαστε να εκλέξουμε τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Δημοτικής μας Οργάνωσης.
Ύστερα από την παρότρυνση δεκάδων φίλων και μελών της Δημοτικής μας Οργάνωσης αποφάσισα να διεκδικήσω την ψήφο σας, για τη θέση του Γραμματέα της Συντονιστικής Επιτροπής.
Πέρα των κοινών αγώνων μας για την προώθηση στην κοινωνία των θέσεων και των προτάσεων του Κινήματός μας για δυο και πλέον δεκαετίες ζητώ από όλους να προσέλθετε στην διαδικασία της προσεχούς Κυριακής για έναν επιπρόσθετο λόγο, για να δυναμώσετε την θέση του ΠΑΣΟΚ στην τοπική κοινωνία ώστε να καταστεί και πάλι η οργάνωση μας στη θέση που της αρμόζει, δηλαδή σε πρωταγωνιστικό ρόλο.
Με δεδομένη τη δεινή θέση που έχει περιέλθει η ελληνίδα και ο έλληνας εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης και αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής είναι επιτακτική η ανάγκη επαναπροσδιορισμού του ρόλου και της αποστολής της Δημοτικής μας Οργάνωσης στο πλαίσιο των αρχών και θέσεων που έχει καταθέσει ο Πρόεδρος μας και αυριανός Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Γι να συμβεί αυτό απαιτείται η αλλαγή προσώπων και κυρίως των νοοτροπιών που απόκοψαν το ΠΑΣΟΚ από την Κοινωνία.
Νοοτροπίες που είχαν σχέση με τον παραγοντισμό και τον κυβερνητισμό και που είχαν ως αποτέλεσμα την απαξίωση της κομματικής μας οργάνωσης στην κοινωνία.
Πριν μερικούς μήνες, χιλιάδες φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ με την μαζική τους συμμετοχή στη διαδικασία για ανάδειξη Προέδρου έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα Ενότητας.
Η συμμετοχή μου στην δημοτική μας οργάνωση ξεκινά από τα μαθητικά μου χρόνια, όταν με άλλους συντρόφους και συντρόφισσες τη δεκαετία του ’80 αγωνιζόμασταν για καλύτερες σχολικές αίθουσες και για άλλα ζητήματα της παιδείας και συνεχίζεται αδιάλειπτα μέχρι και σήμερα στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Πότε όλα αυτά τα χρόνια δεν χρησιμοποίησα την κομματική οργάνωση «ως μοχλό πίεσης», για επίτευξη προσωπικών επιδιώξεων και επαγγελματικών στόχων, μιας και πιστεύω ότι ο ρόλος της και η συμμετοχή μας σ’ αυτή πρέπει να αποσκοπεί αποκλειστικά στην προώθηση στην κοινωνία των θέσεων και των προτάσεων μας για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα.
Είμαι βέβαιος ότι την προσεχή Κυριακή με την ψήφο θα στηρίξετε την υποψηφιότητά μου και όλοι μαζί από την επόμενη ημέρα θα ξεκινήσουμε έναν αγώνα για να καταστήσουμε και πάλι την οργάνωσή μας πρωτοπόρα στην τοπική μας κοινωνία.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Γρηγόρης Παναγιώτου
Υπάλληλος ΟΤΕ - Αντιπρόεδρος Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου
Υποψήφιους Γραμματέας Συντονιστικής Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Μεσολογγίου