Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Ερώτηση κατέθεσε ο Χρίστος Βερελής για τα "χάλια" του Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Ο π. υπουργός και βουλευτής Χρίστος Βερελής στην ερώτησή του αναφέρει, ότι το νοσοκομείο Μεσολογγίου καλύπτει πληθυσμό 100 χιλιάδων κατοίκων στο Νομό της Αιτωλοακαρνανίας και έχει και την ευθύνη για τη λειτουργία σημαντικών κέντρων υγείας στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Βουλευτή τα τελευταία χρόνια η λειτουργία του Νοσοκομείου, έχει υποβαθμιστεί επικίνδυνα. Μόνο μία από τις έξι (6) κλινικές, που διαθέτει, λειτουργεί με επάρκεια επιστημονικού προσωπικού. Το τμήμα επειγόντων περιστατικών λειτουργεί υποτυπωδώς, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται στον οργανισμό του νοσοκομείου και είναι στελεχωμένο με ειδικευόμενους ιατρούς άλλων ειδικοτήτων. Επίσης έπαψε να λειτουργεί η καρδιολογική κλινική.

Παρά τις μεγάλες προσπάθειες του προσωπικού, αναφέρει ο κ. Βερελής, το Νοσοκομείο λειτουργεί κάτω από μία επικίνδυνη πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον ορατός ο κίνδυνος για τους νοσηλευόμενους, όπως και για διάφορα επείγοντα περιστατικά, τα οποία δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίζονται εκεί. Οι αμέλειες των υπευθύνων και του Υπουργείου, επισημαίνει, είναι βαριές για την εξέλιξη αυτή και υπάρχουν ήδη περιπτώσεις αδυναμίας αντιμετώπισης περιστατικών τα οποία κατέληξαν και είναι υπό έρευνα εάν οφείλονται σε αυτές ακριβώς τις ελλείψεις.

Χαρακτηριστικό της αδιαφορίας για την επείγουσα ανάγκη ανάταξης των λειτουργιών του Νοσοκομείου του Μεσολογγίου και της μακαριότητας με την οποία αντιμετωπίζονται από την πλευρά, τόσο του ΔΥΠΕ όσο και των αρμοδίων του Υπουργείου Υγείας, είναι το γεγονός, σημειώνει ο Βουλευτής, ότι σε ημερίδα που οργανώθηκε από τον Δήμο Μεσολογγίου, τους γιατρούς του Νοσοκομείου, τους εργαζόμενους και με τη συμμετοχή των φορέων της πόλης για την αντιμετώπιση της επικίνδυνης αυτής κατάστασης, ο πρόεδρος της 6ης ΔΥΠΕ της κ. Νικόπουλος δεν κατέστη δυνατόν ούτε να παραστεί, ούτε καν να εκπροσωπηθεί.
Μετά τα ανωτέρω ο κ. Χρίστος Βερελής ερωτά τον Υπουργό Υγείας,
1. Εάν προτίθεται να αντιμετωπίσει άμεσα την τόσο δυσάρεστη και επικίνδυνη πραγματικότητα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, και τι ακριβώς προτίθεται να πράξει:
2. Εάν προτίθεται να συγκαλέσει σύσκεψη με τους υπευθύνους τους Νοσοκομείου, τους Δημάρχους της Περιοχής και τους φορείς των πόλεων του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου, όπως έχει ζητηθεί επανειλημμένα, προκειμένου να δοθούν επείγουσες λύσεις.