Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Παρατυπίες και αυθαίρετες συμπεριφορές στις εσωκομματικές εκλογές καταγγέλει ο Χρίστος Βερελής

Προ των ευθυνών τους θέτει όσους είχαν την ευθύνη διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογώ στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, με γραπτή του δήλωση, ο βουλευτής Χρίστος Βερελής. Μάλιστα στη δήλωσή του ο πρώην υπουργός κάνει λόγο για φαινόμενα "κοτσαμπασισμού" στους κόλπους του τοπικού ΠΑΣΟΚ και καταγγέλει παρατυπίες και αυθαίρετες συμπεριφορές.

Ακολουθεί η δήλωση του Χρίστου Βερελή:

"Οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέων τοπικών οργάνων στο ΠΑΣΟΚ έπρεπε να είναι αφετηρία για την οργανωτική ανασυγκρότηση και ανανέωση του κινήματος και κατά συνέπεια για την πολιτική του ανάκαμψη.
Κατά τη διεξαγωγή των εκλογικών διαδικασιών, σε ορισμένες περιοχές, διαπιστώθηκαν σοβαρά κρούσματα παρατυπιών και εκτεταμένες αυθαίρετες συμπεριφορές. Είναι ακριβώς τέτοια γεγονότα, που οδηγούν μια μερίδα της κοινωνίας σε αποστασιοποίηση από τη δράση και τη λειτουργία του κόμματος.
Είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, όπου εάν δεν απομονώσουμε αυτές τις λογικές, εάν δεν εντοπίσουμε και καταδικάσουμε αυτούς που αντιλαμβάνονται κατ’ αυτόν τον τρόπο την έννοια ενός δημοκρατικού ανοικτού κόμματος, τότε θα έχουμε μεγάλη ευθύνη.
Αντί για ένα ανοικτό δημοκρατικό, σύγχρονο κόμμα, θα βρεθούμε μπροστά σε μια σύγχρονη πραγματικότητα «κοτσαμπασαδισμού». Σε πολλά επίπεδα λοιπόν, θα κριθούμε από τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα.
Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι είχαν το ρόλο να προστατεύσουν όχι μόνο και κυρίως τις διαδικασίες, αλλά και την εικόνα της δημοκρατικής παράταξης.
Ας δράσουν όμως αυτοί που έχουν ορισθεί να προασπίζονται ακριβώς αυτές τις αξίες".