Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

"Όταν οι υποσχέσεις δεν μένουν στα λόγια"

Στην παραχώρηση μικρού λεωφορείου (mini bus) στην Εταιρεία Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας (ΕΨΥΠΕΑ) προχώρησε σήμερα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Τα κλειδιά του λεωφορείου παρέδωσε στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΨΥΠΕΑ, Καθηγητή Σωτήρη Κωτσόπουλο, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Σπύρος Σπυρίδων, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με ιδιαίτερη χαρά συνεισφέρουμε στο έργο της ΕΨΥΠΕΑ, παραχωρώντας αυτό το όχημα που θα διευκολύνει τις καθημερινές δραστηριότητές της και θα της δώσει τη δυνατότητα να περιθάλψει παιδιά που μέχρι σήμερα δεν είχαν τη δυνατότητα να έρχονται στις εγκαταστάσεις της. Τον Φεβρουάριο που επισκέφθηκα το Κέντρο Ημέρας της Εταιρείας είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχει στη Δυτική Ελλάδα και το κοινωνικό λειτούργημα που τα στελέχη της με αυταπάρνηση επιτελούν. Η πολιτεία έχει χρέος να βρίσκεται δίπλα σε κάθε τέτοια προσπάθεια και αυτό ακριβώς είναι το νόημα της σημερινής προσφοράς μας», συμπλήρωσε ο κ. Σπυρίδων.

Το Κέντρο Ημέρας της ΕΨΥΠΕΑ παρέχει περίθαλψη σε παιδιά που αντιμετωπίζουν αναπτυξιακές διαταραχές και κυρίως αντιμετωπίζει περιστατικά αυτισμού απ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα, αφού σε καμιά πόλη δεν υπάρχει αντίστοιχος οργανισμός.

Λειτουργεί σε νεοκλασικό κτήριο του Μεσολογγίου που προσφέρθηκε στην Εταιρεία από την τοπική Εκκλησία και το οποίο αναπαλαιώθηκε με μέριμνα των υπευθύνων της Εταιρείας. Η χρηματοδότηση της λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας προέρχεται από ευρωπαϊκούς πόρους και δωρεές.