Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Και άλλος εκβρασμός χελώνας στο Ρίο – Ανησυχούν οι επιστήμονες

Από το τηλεφώνημα ενός πολίτη την περασμένη Παρασκευή (9/5), η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. ενημερώθηκε για μία χελώνα καρέτα-καρέτα που εκβράσθηκε στον Καστελλόκαμπο του Ρίου, ενώ πληροφορίες μιλούσαν για δύο.
Χωρίς χρονοτριβή, δύο μέλη της Ομάδας Θαλάσσιας Προστασίας της πλατφόρμας «ΚΥΑΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» ερεύνησαν σχολαστικά την παραλία δυτικά της Γέφυρας, όπου εντοπίσθηκε μόνο η μία.

Κατόπιν επικοινωνίας με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας & Περιβαλλοντικής Έρευνας «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» για την παροχή των πληροφοριών που είναι απαραίτητες στους ειδικούς επιστήμονες, η χελώνα μεταφέρθηκε αυθημερόν με αυτοκίνητο της εταιρείας σε σημείο που προσφέρθηκε από πολίτη για την ταφή της.
Η λύση αυτή επελέγη καθώς η ημέρα και ώρα ανακάλυψης του κουφαριού, δεν θα επέτρεπε τη διακομιδή και την ταφή - σύμφωνα με τις προβλεπόμενες τυπικές διαδικασίες - πριν τη Δευτέρα 12 Μαϊου, πράγμα που θα οδηγούσε σε τριήμερη σήψη και μάλιστα σε σημείο που ήδη επιλέγουν λουόμενοι.

Οι συνιστώσες της «Κυανής Κοινωνίας», δηλ. το «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ», οι Ναυταθλητικοί Όμιλοι Πατρών, Ρίου, Ναυπάκτου, Μεσολογγίου και οι υπεύθυνοι της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, συναντώνται την ερχόμενη Κυριακή (18/5) στο Μεσολόγγι για απολογισμό και συντονισμό περαιτέρω δράσεων.
Μαζί τους θα βρεθούν και οι Καθηγητές και οι φοιτητές του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, που επισκέπτονται την περιοχή για ένα διήμερο βιωματικό σεμινάριο, το οποίο θα μελετήσει και την πολιτική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.