Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Την Κυριακή 27/3 η 2η αναπαράσταση της Μάχης της Κλείσοβας στο Μεσολόγγι

Στις 27 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί η 2η Αναπαράσταση της Μάχης της Κλείσοβας. Με αφορμή το γεγονός αυτό δόθηκε συνέντευξη τύπου από τον Όμιλο Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού ο «Λιάρος», με σκοπό την ενημέρωση των Μ.Μ.Ε και του κόσμου που θέλει να παρακολουθήσει το δρώμενο.

Κατά τη σχετική ενημέρωση από το Διοικητικό Συμβούλιο, τονίστηκαν τα εξής:

" 1) Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στην ώρα. Τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Μαρτίου προχωρούμε τα ρολόγια μας 1 ώρα μπροστά. Η Αναπαράσταση θα ξεκινήσει στις 12:00

2) θα παρακαλούσαμε να μην μεταβείτε στην Αγία Τριάδα με αυτοκίνητα, ώστε να μη δημιουργηθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση που θα δημιουργήσει προβλήματα ασφαλείας. Άλλωστε από τις 10.00 το πρωί θα πραγματοποιούνται δωρεάν δρομολόγια από το Θεοξένια ως την Αγία Τριάδα με τα λεωφορεία του Δήμου. Ο χώρος πάρκινγκ του θεάτρου στο Λιμάνι είναι ιδανικός για τη στάθμευση των οχημάτων.

3) Μετά το πέρας της Αναπαράστασης θα υπάρχει η δυνατότητα, σε όποιον επιθυμεί, να μεταβεί στο νησί της Κλείσοβας και να παρακολουθήσει την επιμνημόσυνη δέηση. "

Όσοι φωτογράφοι M.M.E. κατέθεσαν αίτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου στον «Κοχλία», παρακαλούνται να καλέσουν στο τηλ. του ομίλου(6989756551)προκειμένου να παραλαμβάνουν τις πιστοποιήσεις τους και να οριστεί η θέση στην οποία θα βρίσκονται - για να μην υπάρχουν παρεμβολές στην βιντεοσκόπηση του γεγονότος.

Ο Όμιλος Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «Ο Λιάρος» ως διοργανωτής θα ήθελε να ευχαριστήσει τους εθελοντές που θα συμμετάσχουν στο εγχείρημα αφού η 2η Αναπαράσταση της Μάχης της Κλείσοβας βασίζεται εξ ολοκλήρου σε αυτούς.

Τέλος, για τη διευκόλυνση των θεατών και κάθε ενδιαφερόμενου, θα υπάρχουν εξουσιοδοτημένα μέλη του ομίλου και διαπιστευμένοι εθελοντές που θα φροντίζουν για ότι χρειαστεί.

"Παρακαλούμε όλους να συνεργαστούν μαζί τους με απώτερο σκοπό την καλύτερη διεξαγωγή της 2ης Αναπαράστασης της Μάχης της Κλείσοβας" τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση από το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Ομίλου Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού "Ο Λιάρος"