Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Ο Βασίλης Κώτσης για την υποψηφιότητά του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ (video)

«Πιστεύοντας στην αναγκαιότητα, για μια νέα αρχή της ΝΔ, έτσι όπως την οραματίζεται ο πρόεδρος του κόμματος μας, Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισα, να συμμετάσχω στις εσωκομματικές εκλογές διεκδικώντας την προεδρία της δημοτικής οργάνωσης του κόμματος στο Μεσολόγγι» τόνισε σε δηλώσεις του, ο επιχειρηματίας Βασίλης Κώτσης, ανακοινώνοντας επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία της δημοτικής οργάνωσης της ΝΔ στο Μεσολόγγι.

Εξηγώντας, τους λόγους που τον οδήγησαν στη συμμετοχή του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ ο κ. Κώτσης σημείωσε: «Θεωρώ ότι τα κόμματα και κατ’ επέκταση, οι κομματικές οργανώσεις αποτελούν βασικούς πυλώνες του δημοκρατικού πολιτεύματος,με την προϋπόθεση ότι επιτυγχάνεται η μαζική συμμετοχή των πολιτών για τη λήψη αποφάσεων».

 

Με την σύζυγο του Ανδρομάχη και τον μικρό του γιό
Ο κ. Κώτσης με τον πάτερα του Λευτέρη ιδρυτικό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ στην Αιτωλοακαρνανία το 1974



Ο κ. Κώτσης συμπληρώνοντας τη θέση του για την αναγκαιότητα της συμμετοχής των πολιτών στις κομματικές οργανώσεις υπογράμμισε: «Πιστεύω ότι η κρίση που διέρχεται το πολιτικό σύστημα της χώρας οφείλεται κύρια, στην αποξένωσή του από την κοινωνία. Πιστεύω ότι από την στιγμή που τα κόμματα, μεταξύ των οποίων και η ΝΔ, μέλος της οποίας είμαι από τα μαθητικά μου χρόνια, έχασαν την άμεση επαφή τους με την κοινωνία απεμπόλησαν τον ρόλο τους ως φορείς πολιτικού προβληματισμού».

Μάλιστα, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΔΗΜ ΤΟ Μεσολογγίου ήταν ιδιαίτερα καυστικός για το ρόλο που διαδραματίζουν τα τελευταία χρόνια οι κομματικές οργανώσεις της ΝΔ τονίζοντας: «Κακά τα ψέματα τα τελευταία χρόνια η κομματική οργάνωση της ΝΔ σε όλες τις βαθμίδες έχει μετατραπεί, σε ένα κλειστό κλαμπ, για την προώθηση ή υπονόμευση στελεχών που διεκδικούσαν ρόλους, είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή, είτε στην τοπική αυτοδιοίκηση.»

Όπως υποστήριξε αυτή την κατάσταση θέλει να αλλάξει με την υποψηφιότητά στο πνεύμα της νέας ηγεσίας του κόμματος. «Αυτή τη λειτουργία σε καμιά περίπτωση δεν την αποδέχομαι και για αυτό άλλωστε δηλώνω σήμερα παρών στη διεκδίκηση της προεδρίας της ΔΗΜ ΤΟ Μεσολογγίου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια νέα αρχή. Δηλώνω παρών για να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην ανατροπή αυτής της παγιωμένης κατάστασης, επιδιώκοντας το άνοιγμα της κομματικής οργάνωσης στην κοινωνία.»

Αναφορικά με τη λειτουργία της κομματικής οργάνωσης στην περιοχή ο κ. Κώτσης ανακοίνωσε την πρόθεσή του για λειτουργία γραφείων του κόμματος σε Μεσολόγγι, Αιτωλικό, Νεοχώρι και Κατοχή και αργότερα στις κοινότητες του δήμου Μεσολογγίου, καθώς και για τη διοργάνωση ανοιχτών εκδηλώσεων για διάφορα ζητήματα: «Στις προθέσεις μου είναι η κομματική οργάνωση να διοργανώνει τακτικά ανοιχτές εκδηλώσεις πολιτικού προβληματισμού, για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του τόπου μας, με αντικειμενικό σκοπό την σύνθεση προτάσεων και ιδεών.

Επιδίωξη μου το κόμμα με την αρωγή και την ενεργή συμπαράσταση των μελών της οργάνωσης να αποκτήσει γραφεία όχι μόνο στην έδρα της οργάνωσης άλλα σε πρώτη φάση στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων του Μεσολογγίου Αιτωλικό, Νεοχώρι και Κατοχή και στη συνέχεια όπου θα είναι δυνατό για όχι σε όλες της δημοτικές κοινότητες, με αντικειμενικό πάντα σκοπό τη σύνθεση προτάσεων και ιδεών και όχι τη νομή της εξουσίας… και το μοίρασμα θέσεων…»