Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016

Το "ΟΧΙ" των εργαζομένων στο νοσοκομείο Μεσολογγίου στο σχέδιο υποβάθμισής του

Καθολική είναι η αντίθεση των εργαζομένων ( γιατρών, νοσηλευτών, κλπ.) στο νοσοκομείο Μεσολογγίου στην πρόταση της 6ης ΥΠΕ για το μοντέλο λειτουργίας των νοσοκομείων Μεσολογγίου και Αγρινίου, τα οποία διοικητικά ειναι ενοποιημένα.

Σε σχετική ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι τονίζουν:

"Πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στο χώρο του Νοσοκομείουαναφορικά με την πρόταση της 6ης ΥΠΕ για τις δομές υγείας και την στάση που θα έχουμε .Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν διευθυντές υπηρεσιών και ιατρικών τμημάτων από όλη τη δομή του Νοσοκομείουμας.

Ομοφώνα αποφασίστηκε:

-Να μην γίνει αποδεκτή η πρόταση της ΥΠΕ όσο αφορά τα Νοσοκομεία.

 

-Να εμείνουμε στη απόφαση, που περιγράφεται στο τελευταίο ψήφισμα με τις υπογραφές όλων των φορέων του νομού, για διοικητική αυτονομία –αποσύνδεση με απρόσκοπτη και πλήρη κάλυψη της λειτουργίας σε καθημερινή βάση του συνόλου των κλινικών και των λοιπών τμημάτων και των δύο Νοσοκομείων (Αγρινίου και Μεσολογγίου), που περιλαμβάνει το οργανόγραμμά τους, καθώς και του συνόλου των δομών υγείας της Αιτ/νίας.

-Όταν υιοθετηθεί αυτή η πρόταση από την ΥΠΕ, είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε συγκεκριμένη πρόταση τροποποίησης οργανισμούπου να καθορίζει τις πραγματικές ανάγκες για την πλήρη και απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου μας, τόσο σε προσωπικόόσο και σε τμήματα (π.χ. Ορθοπεδική κ.α).

-Αναφορικά με το πρωτοβάθμιο επίπεδο δομων στη περιοχή μας έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις και περιμένουμε να ακούσουμε και την θέση των εκεί εργαζομένων."