Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

«Από το Κρίκελλο στα χνάρια τους … τα χρόνια της Αντίστασης και του Εμφυλίου»

 

«Από το Κρίκελλο στα χνάρια τους … τα χρόνια της Αντίστασης και του Εμφυλίου», είναι ο τίτλος του βιβλίου που εκδόθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις «γράμμα». Συγγραφέας του ο εκπαιδευτικός Κωνσταντίνος Γ. Σακαρέλος.

Το βιβλίο είναι αποτέλεσμα πολύχρονης και κοπιαστικής έρευνας. Η βιβλιογραφία του αριθμεί τα 109 βιβλία. Κυρίαρχη θέση, στις 630 σελίδες του, έχουν οι απλοί άνθρωποι του μόχθου, οι πρωταγωνιστές των γεγονότων που, με τις αυθεντικές εξομολογήσεις τους, φωτίζουν όσα συνέβησαν την πολυτάραχη εκείνη δεκαετία στην πολύπαθη ευρυτανική γη.

Η δομή του έχει τη μορφή ημερολογίου. Καταγράφονται σε αυτό οι ημερομηνίες εκείνες κατά τις οποίες συνέβησαν γεγονότα που, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο,επηρέασαν την πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή της Ελλάδας.

Οι αναφορές σε γεγονότα και καταστάσεις που δεν έχουν άμεση σχέση με τούτη τη μικρή γωνιά της Ευρυτανίας γίνονται με σκοπό να δοθεί η δυνατότητα στον αναγνώστη να τα κατανοήσει και να σχηματίσει μια όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρη γνώμη γι’ αυτή την ταραγμένη ιστορική περίοδο της πατρίδας μας.


Αποκλειστική διάθεση: Κωνσταντίνος Γ. Σακαρέλος

Γαλατάς Αιτωλοακαρνανίας, Τηλ.: 6974718855

Email: ksakmail@gmail.com