Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Τελικά ποιός "βυσσοδομεί" σε αυτή την πόλη; Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τη "Μαρίνα Μεσολογγίου"

 

Τη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου με ένα και μοναδικό θέμα συζήτησης αυτό της "Μαρίνας" ζητούν με επιστολή τους 12 δημοτικοί σύμβουλοι.

Για την πρωτοβουλία εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση τρεις επικεφαλής παρατάξεων του ΔΣ, οι κ.κ. Κατσούλης, Μουρκούσης και Τέγας την οποία συνοδευουν με έγγραφο που είχε στείλει προ έτους προς την εταιρεία ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος.

Στο έγγραφο ο κ. Καραπάνος έκανε διατυπώσεις ανάλογες με αυτές που έκαναν στο εξώδικό τους οι κ.κ. Κατσούλης, Μουρκούσης και Τέγας (διαβάστε εδώ) και που προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου (διαβάστε εδώ) πριν λίγες μέρες.

Η ανακοίνωση των τριών δημοτικών συμβούλων εχει ως εξης:

"Κατατέθηκε σήμερα εκ νέου στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κότσαλο Αγαθάγγελο, η πρόταση της 10ης Μαρτίου την οποία υπέγραφαν δώδεκα δημοτικοί σύμβουλοι, ώστε να τεθεί «ως μοναδικό θέμα προς συζήτηση και λήψη σχετικής απόφασης σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, το θέμα «Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ Α.Ε. & Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ».

Ευελπιστούμε αυτή τη φορά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να πράξει σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον ψηφισμένο Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου (30/5/2011), πράγμα το οποίο κατά παρέκκλιση δεν συνέβη την περασμένη εβδομάδα, αφού σε αυτόν ρητά αναφέρεται πως «οφείλει να συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο το αργότερο μέχρι την έκτη ημέρα από την υποβολή της αίτησης».

Τέλος και όσον αφορά τα λεγόμενα του κου Καραπάνου, σύμφωνα με τα οποία εμείς «οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι ανεύθυνα και άκριτα υιοθετήσαμε τους πιο συκοφαντικούς, ύποπτους και ανυπόστατους ισχυρισμούς ανθρώπων που καπηλεύονται τη σφραγίδα ενός Ομίλου και βυσσοδομούν εναντίον οποιασδήποτε αναπτυξιακής προσπάθειας στην πόλη», προς το παρόν θα απαντήσουμε με τα δικά του λόγια, με τις δικές του θέσεις, αυτές που διατύπωνε με τη μορφή ερωτημάτων και διαπιστώσεων ένα χρόνο πριν. Τότε βέβαια δεν είχε αυτό-διορίσει με μισθό τον εαυτό του πρόεδρο της Μαρίνας Α.Ε. Τα σχόλια δικά σας…"