Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Στις 16 Οκτωβρίου ο 1ος Ημιμαραθώνιος Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου (video)

Ο Δήμος της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και ο Σύλλογος Δρομέων της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου διοργανώνει την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 τον 1ο ημιμαραθώνιο της πόλης.

Μια πόλη που διοργανώνει ήδη από το 1946 έναν από τους παλαιότερους αγώνες στην Ελλάδα, τον "Δρόμο Θυσίας", στα πλαίσια του εορτασμού της ηρωικής Εξόδου, από την Ιερά Μόνη του Αγίου Συμεώνος, έως τον Κήπο των Ηρώων.

Ο ημιμαραθώνιος θα γίνει σε μια άλλη διαδρομή απαράμιλλου φυσικού κάλους, μέσα στο εθνικό πάρκο της λιμνοθάλασσας, όπου ο αθλητής και ο θεατής έρχονται σε επαφή με ένα από τους πιο σημαντικούς υγροβιότοπους της Μεσογείου.

Κάνοντας αυτή τη μοναδική διαδρομή, που τμήμα αυτής διέρχεται από τον μοναδικό στην Ευρώπη δρόμο μέσα στην θάλασσα, ο αθλητής θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει την επαφή του με τη λιμνοθάλασσα στην καλύτερη περίοδο του χρόνου.

Η διαδρομή είναι απολύτως επίπεδη, πράγμα που θα δώσει τη δυνατότητα στους μεν έμπειρους δρομείς να καταρρίψουν τα ατομικά τους ρεκόρ στους δε λιγότερους πεπειραμένους να δοκιμάσουν την εμπειρία περισσότερων χιλιομέτρων.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα επίσης είναι ιδανική ως προετοιμασία και για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Η εκκίνηση θα δοθεί από το γραφικό λιμάνι της πόλης. Θα υπάρχουν επίσης και διαδρομές 5 χιλιομέτρων, δυναμικού βαδίσματος 5 χιλιομέτρων και 1.000 μέτρων για τους μικρούς μας φίλους.

Ο τερματισμός για όλες τις διαδρομές θα είναι και πάλι στο λιμάνι όπου δρομείς, συνοδοί, εθελοντές και απλός κόσμος θα απολαύσουν όμορφες στιγμές. Οι πρώτοι κάθε κατηγορίας θα βραβευθούν και σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ