Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

"Σαλόνι" στο "Paris Matche" το πανηγύρι της "Αγ´ Αγάθης".

"Σαλόνι" η φωτογραφία του Β. Αρτίκου, με τον Νίκο Αλιάγα να "σέρνει" τον χορό στο πρόσφατο πανηγύρι της Αγ´ Αγάθης

 

Μια "άνευ προηγούμενου" προβολή έτυχε το παραδοσιακό πανηγύρι της Αγ´ Αγάθης, μέσα από τις σελίδες του εβδομαδιαίου γαλλικού περιοδικού "Paris Matche", που ως γνωστό θεωρείται από τα πλέον, αναγνωρισμένου κύρους, έντυπα της Ευρώπης.

Στο τεύχος που κυκλοφόρησε στις 31/8 το περιοδικό αφιερώνει την κύρια συνέντευξη στον Νίκο Αλιάγα, ο οποίος μιλά για την οικογενεία του, τη σχέση του με την Ελλάδα καθώς και για τους επαγγελματικούς του, σχεδιασμούς και προσανατολισμούς.

Ο Νίκος Αλιάγας με την σύζυγό του, Τίνα στο εξώφυλλο του Paris Matche

Για την παρουσίαση, λοιπόν, του δημοφιλούς παρουσιαστή το "Paris Matche" επέλεξε και μια σειρά φωτογραφιών του Νίκου Αλιάγα από την φετινή συμμετοχή του, ως ένστολος πανηγυριστής, στο πανηγύρι της Αγ´ Αγάθης στη Σταμνά. Μάλιστα, ο Νίκος Αλιάγας στην συνέντευξή του κάνει, εκτενή αναφορά, στις ιστορικές καταβολές του πανηγυριού που έχουν αφετηρία τις πολιορκίες και την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου.

Έτσι για ακόμη μια φορά η περιοχή του Μεσολογγίου τυγχάνει μια πρώτης τάξης προβολή στη γαλλική κοινή γνώμη, από τον άνθρωπο που όσο ψηλά κι αν φθάνει ποτέ δεν έκρυψε ή καλύτερα ποτε δεν απαρνήθηκε την γενέθλια γη των γονιών του. Κι αυτός ειναι ο Νίκος Αλιάγας!