Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Πολύς ο κόσμος στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Βασίλη Αρτίκου στην Πάτρα


Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Βασίλη Αρτίκου «Μεσολόγγι: Η λίμνη του αλατιού και των αναμνήσεων» και η παρουσίαση του ομότιτλου λευκώματος με κείμενα του Νίκου Αλιάγα έγιναν χθες το βράδυ στην Πάτρα, παρουσία πλήθους φίλων της φωτογραφίας.
Η έκθεση που διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Πατρών σε συνεργασία με την "Δημοτική Βιβλιοθήκη – Πολιτιστικό Οργανισμό Πατρών" αποτελεί τη συνέχεια του «ταξιδιού» του Μεσολογγίτη καλλιτέχνη σε ευρωπαϊκές και ελληνικές μεγαλουπόλεις καθώς ήδη έχει παρουσιάσει τα έργα του σε Παρίσι, Βρυξέλλες, Αθήνα και Αγρίνιο.
Το Βασίλη Αρτίκο παρουσίασε στο κοινό της αχαϊκής πρωτεύουσας που έδωσε ένα εντυπωσιακό παρών στους χώρους των «Παλαιών Δημοτικών Λουτρών»  (Γούναρη 118, Ψηλά Αλώνια), όπου γίνεται η έκθεση, η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Πατρών, κυρία Γεωργία Πετροπούλου, η οποία μίλησε με θερμά λόγια για το έργο του καλλιτέχνη, αλλά και για τον Νίκο Αλιάγα, κείμενα του οποίου συνοδεύουν τις φωτογραφίες του Βασίλη Αρτίκου στο λεύκωμα της έκθεσης.




Ο Βασίλης Αρτίκος με τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Αγγελόπουλο και
τον ομ. καθηγητή του ΤΕΙ Μεσολογγίου Νίκο Κοσμά

Ο ιδρυτής της "Διεξόδου" Νίκος Κορδόσης με την σύζυγό του Δέσποινα
Στη συνέχεια ο Βασίλης Αρτίκος καλωσορίζοντας το κοινό στην έκθεση αναφέρθηκε στα ερεθίσματα που τον οδήγησαν στην «οργάνωση» αυτού του ταξιδιού. Ερεθίσματα που δεν είναι άλλα από την προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του μοναδικού φυσικού κάλλους, τοπίου του Μεσολογγίου.
Η λιτή τελετή των εγκαινίων της έκθεσης ολοκληρώθηκε με την προβολή βίντεο με μήνυμα του Νίκου Αλιάγα για την έκθεση, καθώς λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί στα εγκαίνια όπως είχε προγραμματιστεί. Ακολούθως το κοινό απόλαυσε τα έργα του Βασίλη Αρτίκου, ενώ στο αίθριο των «Δημόσιων Λουτρών» παρατέθηκε δεξίωση.
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά́ (εκτός Κυριακής) έως και το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 έως τις 9 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό