Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Μήνυμα του δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου για τη νέα σχολική χρονά

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους την προσεχή Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος σε μήνυμά του αναφέρει:
«Αγαπητοί γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές
Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σηματοδοτεί για όλους μας την αφετηρία προκλήσεων αλλά και προσδοκιών, που έχουν κοινή αναφορά στα όνειρα και τις επιδιώξεις της νέας γενιάς. Μιας γενιάς που καλείται να διαμορφώσει το χαρακτήρα και την αξιακή της υπόσταση, μέσα σε ένα κοινωνικό και εκπαιδευτικό περιβάλλον το οποίο χαρακτηρίζεται στους καιρούς που διανύουμε από υψηλό βαθμό δυσκολίας αλλά και ρευστότητας. 
Στο πλαίσιο αυτό, η κατάκτηση των στόχων από τους μαθητές κάθε βαθμίδας απαιτεί λειτουργικό συνδυασμό γνώσης, αρετής αλλά και σεβασμού σε αξίες και αρχές που έχουν διαμορφώσει τη φυσιογνωμία του λαού μας. Χρέος όλων μας, γονέων – εκπαιδευτικών και θεσμικών εκπροσώπων, είναι η διατήρηση αυτών των θεμελιακών αξιών που διαμορφώνουν τις προσωπικότητες των επομένων γενιών. 


Ο ευτελισμός, η απαξίωση και ο μηδενισμός αξιακών καταβολών μας, η υποβάθμιση του θρησκευτικού αισθήματος του λαού μας αλλά και η άκριτη εισαγωγή αμφίβολων νεωτερισμών στο σύστημα της παιδείας, όχι μόνο δεν βοηθούν στην κατεύθυνση στήριξης των προσδοκιών της νεολαίας μας, αλλά αντιθέτως δημιουργούν σαθρά πρότυπα με επικίνδυνες διαστάσεις. Ο χώρος της εκπαίδευσης θεωρώ άλλωστε ότι δεν ενδείκνυται για πολιτικούς πειραματισμούς ή εξυπηρέτηση προσωπικών θέσεων και αντιλήψεων. 
Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου μέσω των δομών του, θα υποστηρίξει τη δημιουργική προσπάθεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών και αυτή τη σχολική χρονιά, προσφέροντας κάθε δυνατή υποστήριξη μέσω των δυο Σχολικών Επιτροπών αλλά και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. 
Παράλληλα, προτρέπονται οι διευθυντές των σχολικών μονάδων, να αποκαταστήσουν στην χρήση των επισήμων εγγράφων τους, τον πλήρη τίτλο της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, αποδίδοντας έτσι την ορθή ονομασία αλλά και την ιστορική βαρύτητα της πόλης. Είναι πιστεύω περισσότερο ηθική υποχρέωση και όχι απλή τυπική διαδικασία.
Με αυτές τις σύντομες σκέψεις θα ήθελα να ευχηθώ ολόψυχα καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους».