Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΓΚΗ

Η «Διέξοδος» για τρίτη συνεχή χρονιά, βρέθηκε κοντά στις οικογένειες των μαθητών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Η φετινή χρονιά, όπως και η περσινή άλλωστε, ήταν ιδιαίτερη διότι αφιερώθηκε στη μνήμη της Ειρήνης Τριανταφύλλου.

Ενός παιδιού που χάθηκε άδικα απ΄ τη ζωή ένα πρωινό του 2014 όταν, επιστρέφοντας για τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη, το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε προκάλεσε τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του και να πετάξει στα ουράνια.

Δεδομένου ότι η Ειρήνη, το εξαιρετικά χαρισματικό αυτό παιδί με την μεγάλη ευφυΐα, την ευγένεια, την ευαισθησία και την αγάπη του για τον συνάνθρωπο ήταν από τα πρώτα μέλη του «Ελεύθερου Παιδικού Ινστιτούτου» ο ιδρυτής και οι συνεργάτες της «Διεξόδου» αποφάσισαν, όχι μόνο για την φετινή χρονιά αλλά και για όσα χρόνια θα υπάρχουν ευαισθητοποιημένοι φίλοι που θα ενισχύουν και θα υποστηρίζουν το κοινωφελές και πολιτιστικό έργο της «Διεξόδου» να επαναλαμβάνουν την χειρονομία τους προς τους μαθητές που έχουν ανάγκη στη μνήμη της Ειρήνης Τριανταφύλλου αφού πίστη τους είναι πως και η Ειρήνη όσο ζούσε το ίδιο θα έκανε. Θα μοιράζονταν δηλαδή τα πράγματά της με όσους συμμαθητές της δεν θα είχαν τη δυνατότητα να τα αποκτήσουν.

Έτσι λοιπόν η «Διέξοδος» διερμηνεύοντας τα αισθήματα της Ειρήνης από τον ουράνιο παράδεισο που βρίσκεται προσέφερε και φέτος σε 146 παιδιά των δημοτικών σχολείων Μεσολογγίου, Αγίου Θωμά, Αγίου Γεωργίου, Ευηνοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου της Ιερής Πόλης τσάντες γεμάτες με όλα τα αναγκαία σχολικά είδη και με μια «δική» της επιστολή με την οποία παρακαλούσε και προέτρεπε τα παιδιά να γίνουν όχι μόνο άριστοι μαθητές και να διακριθούν στο χώρο των σχολείων τους και στην κοινωνία αλλά και να σκορπίζουν γύρω τους καλοσύνη και χαμόγελα αγάπης.