Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για τη Ναύπακτο τα εγκαίνια της έκθεσης χαρακτικής του Απόστολου Κούστα (video)


Η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Τριανταφύλλου
ανάμεσα στους αντιδημάρχους Ναυπακτίας Κ. Καρακώστα και Γ. Ράπτη και τον ιδρυτή της ΔΙΕΞΟΔΟΥ, Νίκο Κορδόση

Κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για τη Ναυπακτία και όλη την περιφέρεια αποτελεί η λειτουργία στο «Φετιχιέ Τζαμί» στο γραφικό λιμάνι της Ναυπάκτου η περιοδική έκθεση του Απόστολου Κούστα.
«ΑΝΤΙ ΔΩΡΟ στους προγόνους μου» είναι ο τίτλος της έκθεσης του διακεκριμένου καλλιτέχνη με τη μακρόχρονη υψηλού επιπέδου αναγνωρισμένη διαδρομή, στα εικαστικά πράγματα της χώρας και του εξωτερικού που διοργανώνεται  από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας, σε επιμέλεια της προϊσταμένης της Εφορείας, αρχαιολόγου Δρ. Ολυμπίας Βικάτου.
Το επίσημο ξεκίνημα της έκθεσης έγινε το βράδυ της περασμένης Κυριακής, παρουσία πλήθους φιλότεχνων, που απόλαυσαν τις εικαστικές δημιουργίες του Απόστολου Κούστα, στους εμβληματικούς χώρους του ιστορικού μνημείου της Ναυπάκτου.
Την έκθεση προλόγισε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας, Ολυμπία Βικάτου, χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας, Γιάννης Ράπτης, ενώ εμφανώς συγκινημένος ο καλλιτέχνης ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία του στην εκδήλωση, αναφερόμενος στην ιδιαίτερη σχέση του με την περιοχή.




Η αντιπεριφερειάρχης Αιατωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά θαυμάζει τα έργα του Απόστολου Κούστα
Επικές συνθέσεις, αρχετυπικά σύμβολα, μυθολογικές αναφορές. Χρωματικές εκρήξεις αλλά και παιχνίδια με το άσπρο και το μαύρο, το φως και το σκοτάδι. Ανάγλυφα μάρμαρα, χαρακτικά, φορητές τοιχογραφίες, μήτρες από ιδιοκατασκευασμένη τσιμεντόπλακα. Μια εικαστική γραφή λιτή και στιβαρή με μνήμες από τις βραχογραφίες των προϊστορικών σπηλαίων είναι η τέχνη του Απόστολου Κούστα.
Η έκθεση με τίτλο «ΑΝΤΙ-ΔΩΡΟ στους προγόνους μου» αποτελεί φόρο τιμής στη γενέθλια γη της Ναυπακτίας, καθώς ο πατέρας του καλλιτέχνη, Θεοφάνης, καταγόταν από τη Λεύκα και η μητέρα του, Ευτέρπη, από την Κάτω Βασιλική. 




 Η έκθεση  έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό και συνοδεύεται από κατάλογο θα λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας) έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2016, με ώρες λειτουργίας από τις  19.00- 21.30  το βράδυ
Τις  πρωινές  ώρες  θα  εκπονούνται εκπαιδευτικές  δράσεις  για  μαθητικό  κοινό,  κατόπιν  συνεννόησης  (τηλ. επικοινωνίας 26310 55654, κυρία Δήμητρα Γαβρίνα, μουσειοπαιδαγωγός)