Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Σε υπερσύγχρονο κτήριο το "πρώτο κουδούνι" για το 2ο Γυμνάσιο Μεσολόγγιου

 

Έτοιμο εδώ και πολλούς μήνες να υποδεχτεί τους μαθητές ήταν το 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου. Έλλειπε όμως ο δρόμος πρόσβασης που κατασκευάστηκε μέσα στον Αύγουστο με γρήγορους ρυθμούς ώστε να υπάρχει ομαλή πρόσβαση, δυστυχώς μόνο από τμήμα της νότιας πλευράς. Οι γύρω δρόμοι δεν έχουν ακόμη διανοιχτεί ή ασφαλτοστρωθεί, με κύριο ζήτημα φυσικά τη διάνοιξη προς την οδό Μάνας.

Έτσι οι μαθητές και οι καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου θα ακούσουν το "πρώτο" κουδούνι μεθαύριο Δευτέρα σε ένα υπερσύγχρονο κτήριο που όμοιό του "βλέπαμε" σε ταινίες....

Το κτίριο είναι υπερσύγχρονο και διαθέτει συνολικά 30 χώρους δομημένους εκ των οποίων 12 αίθουσες διδασκαλίας σε τρία block. Στο κεντρικό κτίριο στο ισόγειο βρίσκονται τα γραφεία καθηγητών, υποδιευθυντή και διευθυντή, η γραμματεία καθώς και βοηθητικοί αποθηκευτικοί χώροι.

 

 

Στο ισόγειο υπάρχουν επίσης εργαστήρια για ξένες γλώσσες, αίθουσες προβολών, γραφείο και χώρος για τους καθηγητές φυσικής αγωγής, ιατρείο, ένας μεγάλος χώρος για τη βιβλιοθήκη, μεγάλος χώρος για χρήση στο πλαίσιο καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, τουαλέτες (και για ΑΜΕΑ) καθώς και το κυλικείο. Στο κτίριο υπάρχει επίσης ασανσέρ για χρήση από ΑΜΕΑ.

Στον πρώτο όροφο, υπάρχουν 12 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια φυσικών επιστημών και πληροφορικής καθώς και βοηθητικοί χώροι. Τα τρία block χωρίζονται με πόρτες ασφάλειας. Στο κτιριακό συγκρότημα γενικά δόθηκε μεγάλη έμφαση στο θέμα της ασφάλειας των μαθητών και έχουν εγκατασταθεί σύγχρονα συστήματα ασφαλείας παντού.

Στον αύλειο χώρο είναι κατασκευασμένα ένα γήπεδο μπάσκετ και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με πλαστικό χόρτο. Υπάρχουν επίσης θέσεις για ποδήλατα και μεγάλος στεγασμένος χώρος για τη συγκέντρωση των μαθητών. Υπάρχει επίσης μια μεγάλη υπερσύγχρονη αίθουσα εκδηλώσεων με σκηνή και παρασκήνια, που μπορεί να φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις του σχολείου.

Είναι ένα σχολείο που από πλευράς κτιριακών εγκαταστάσεων είναι το πλέον σύγχρονο στην Αιτωλοακαρνανία. Μετά από πολλές πιέσεις κυρίως προς τη δημοτική αρχή, κατέστη δυνατή η λειτουργία του από αυτή τη σχολική χρονιά.

Όμως, υπάρχουν και ορισμένα αγκάθια, όπως στο θέμα της μετακίνησης των μαθητών προς αυτό, στην ολοκλήρωση των δρόμων πρόσβασης και των πεζοδρομίων γύρω από το σχολείο, στον εξοπλισμό των εργαστηρίων πληροφορικής (κυρίως) και χρειάζεται η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την επίλυσή τους.

Αναδημοσίευση από το onairnews.gr