Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Πως θα γιορταστεί η Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2016 σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό

Κάθε πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη έχει καθιερωθεί διεθνώς να εορτάζεται η Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών. Η γιορτή διοργανώνεται εδώ και 22 χρόνια σε 40 και πλέον χώρες υπό την αιγίδα του Birdlife International, ενώ στην Ελλάδα το συντονισμό των εκδηλώσεων έχει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Στα πλαίσια του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών για το 2016, ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου και η Εθελοντική Ομάδα "Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου" διοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων στο Μεσολόγγι και το Αιτωλικό:


Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 Παρατήρηση πουλιών, περιβαλλοντικά εργαστήρια και υπαίθρια περιβαλλοντικά παιχνίδια στη λιμνοθάλασσα της Ανατολικής Κλείσοβας (θέση νέου παρατηρητηρίου) για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας.

Το Σάββατο 01 Οκτώβρη 2016 στο Μεσολόγγι και την Κυριακή 02 Οκτώβρη 2016 στο Αιτωλικό θα γίνουν Ποδηλατοβόλτες για παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπια και κιάλια στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου (εκκίνηση 17:30 από την Πλατεία Μάρκου Μπότσαρη) και στην Κεντρική Λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού (εκκίνηση 17:30 από τον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών) αντίστοιχα.

Tο κοινό θα μπορεί επίσης να επισκεφτεί Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «Τα Μεταναστευτικά πουλιά» από 02 έως 05 Οκτώβρη 2016 στο χώρο Manu Cafe στο Αιτωλικό και από 06 έως 08 Οκτώβρη στην Γκαλερί του Τεχνοχώρου Κοχλίας στο Μεσολόγγι.

Οι δράσεις του Σαββάτου 1ης Οκτωβρίου και της Κυριακής 02 Οκτωβρίου καθώς και οι εκθέσεις ζωγραφικής είναι ανοιχτές για το κοινό.

Η χώρα μας είναι σταυροδρόμι της μετανάστευσης και σημείο διέλευσης εκατομμυρίων πουλιών, που ήδη αρχίζουν το ταξίδι προς νότο σε αναζήτηση κατάλληλων περιοχών για να περάσουν το χειμώνα. Ελάτε να γνωρίσουμε κάποια από αυτά!