Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Σοφία Γιαννακά: "Στις 5 Οκτωβρίου… μας περιμένει δουλειά"


Στις 17 Σεπτεμβρίου, ημέρα της ονομαστικής της εορτής, θα εγκαινιάσει η βουλευτής Αιτ/νίας του ΠΑΣΟΚ κα Σοφία Γιαννακά την προεκλογική της εκστρατεία, καλώντας τους πολιτικούς της φίλους σε μια συνάντηση που θα αποτελέσει το εφαλτήριο της νικηφόρας πορείας.
Το είπε η ίδια προχθές στον «Δυτικά FM – 96,1» όπου και οριοθέτησε το τρίπτυχο της προσωπικής της μετεκλογικής στρατηγικής για την Αιτ/νία: Παιδεία, Ενέργεια, Αγροτικά.

Η κα Γιαννακά τόνισε ότι θα επικεντρώσει τη δράση και τις προσπάθειές της στους τρεις αυτούς τομείς, φιλοδοξώντας να συμβάλει στην αναβάθμιση μέσω αυτών του νομού μας και στη βελτίωση των ποιοτικών του χαρακτηριστικών.
Ο κάθε τομέας ξεχωριστά αποτελεί ευρύτατο πεδίο προσφοράς και εργασίας.
Όλοι μαζί συνθέτουν και συναποτελούν τον άξονα προόδου που η Αιτ/νία δικαιούται: Στην Τριτοβάθμια Παιδεία μπαίνουν νέα στοιχήματα που ως νομός πρέπει πλέον να τα κερδίσουμε, ενώ ανοιχτά παραμένουν τα ζητήματα σχολικής στέγης, στον τομέα της Ενέργειας και της Πράσινης Ανάπτυξης ο νομός μας μπορεί να γίνει το πρότυπο σε πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό ακόμη επίπεδο, ενώ οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και οι Ομάδες Παραγωγών, με σωστό σχεδιασμό, υποστήριξη και πρόγραμμα, είναι αυτοί που δύνανται να δώσουν ουσιαστική ώθηση στην αγροτική οικονομία και πραγματικές λύσεις στα οξυμένα σήμερα προβλήματα του αγροκτηνοτροφικού πληθυσμού του νομού μας.
Παράλληλα, αφού επεσήμανε ότι για την ίδια είναι εξαιρετικά μεγάλη τιμή να είναι η πρώτη γυναίκα βουλευτής Αιτ/νίας, η κα Γιαννακά σημείωσε ότι με την πολιτική της παρουσία θέλει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ισοτιμία μεταξύ των φύλων.
Η κα Γιαννακά προέρχεται ως γνωστόν απ’ αυτό που ονομάζουμε «ελεύθερη αγορά», έχει επάγγελμα δηλαδή και αυτό δεν είναι… πολιτικός! Το μήνυμα συνεπώς είναι ξεκάθαρο. Επιπλέον εκπροσωπεί μια νέα γενιά πολιτικών, πλήρως διαχωρισμένη με καταστάσεις του παρελθόντος και χωρίς τη φθορά που έρχεται απ’ αυτό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που η ίδια δεν πολιτεύεται με τον γνωστό ξύλινο και μίζερο λόγο των προβλημάτων, της υπανάπτυξης, της φτώχειας κ.ο.κ., αλλά στη βάση των θετικών προσήμων για τις μεγάλες προοπτικές και δυνατότητες του τόπου μας.
Στα ζητήματα πολιτικής επικαιρότητας η κα Γιαννακά σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά τη θετική ψήφο των πολιτών για να σχηματίσει ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση, ώστε να δώσει τις λύσεις που η χώρα χρειάζεται.
Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ"