Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Κάλεσμα Κουρουμπλή στους νέους

Άριστες εντυπώσεις άφησε στους τηλεθεατές της ΝΕΤ ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αιτωλ/νιας, Παναγιώτης Κουρουμπλής στην τηλεοπτική εκπομπή “Συμβαίνει τώρα” μαζί με υποψήφιους βουλευτές άλλων κομμάτων.
Κορυφώνοντας τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης κατά την διάρκεια της εκπομπής, ο Πάνος Κουρουμπλής, υπεράσπισε το αναπτυξιακό και κοινωνικό έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε: «Η απαισιοδοξία που σκόρπισαν οι αντιλαϊκές αντικοινωνικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να ανατραπούν στις εκλογές της 4ης του Οκτώβρη, προκειμένου η αυριανή κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να θεμελιώσει ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο με ουσιαστικές κοινωνικές τομές και ευαισθησίες».
Σημαντική ήταν επίσης η αναφορά του Παναγιώτη Κουρουμπλή στις κοινωνικές δομές, που επί της δικής του συμμετοχής στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, εισήχθησαν ως καινοτόμες δράσεις στην ελληνική κοινωνία, όπως το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”. κ.α.
Εξάλλου, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μίλησε τη Δευτέρα στην πλατεία στο λιμάνι της Ναυπάκτου σε πολιτική συγκέντρωση.
Ο κ. Κουρουμπλής μεταξύ των άλλων, αναφέρθηκε στην απάντηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία σχολιάζει αρνητικά την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για αναστολή και ρύθμιση των πλειστηριασμών που αφορούν κατοικίες χαμηλοεισοδηματιών, λέγοντας πως δεν μπορούν να μιλούν εκείνοι που άφησαν το τραπεζικό σύστημα ασύδοτο και άπληστο να επιβάλλει στον Ελληνικό λαό ένα καθεστώς «βελούδινης σκλαβιάς».
Επίσης αναφέρθηκε στην εκτροπή του Εύηνου ποταμού, λέγοντας πως καθημερινά δίνουμε στην Αθήνα 1 εκατομμύριο κυβικά νερού - το χρυσάφι της περιοχής μας - μέσω της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. η οποία μελετά - για μεγαλύτερα κέρδη – την επιπρόσθετη εκμετάλλευση και αξιοποίηση του νερού που κατευθύνεται από τον Εύηνο στην Αθήνα , με τη δημιουργία μικρών υδροηλεκτρικών εργοστασίων!!!
«Εμείς με τη μοιρολατρία μας δεν καταφέραμε να διεκδικήσουμε μέχρι σήμερα ένα πρόγραμμα αντισταθμιστικών μέτρων που θα αναβαθμίσει τις υποδομές της Ναυπακτίας, ώστε να αναδειχτεί ο φυσικός της πλούτος» επεσήμανε ο κ. Κουρουμπλής.
Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε ακόμη στη μελέτη αξιοποίησης του εργοταξιακού χώρου της γεφύρας Ρίου – Αντιρρίου, στο Αντίρριο και ανέλαβε τη δέσμευση συντονισμού, όλης της αυριανής κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, προκειμένου συλλογικά να διεκδικηθεί η ύπαρξη ενός προγράμματος αντισταθμιστικών μέτρων από την έκτροπη του Εύηνου, καθώς επίσης και για την υλοποίηση της μελέτης για αξιοποίηση και ανάπτυξη του εργοταξιακού χώρου της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κουρουμπλής στο λόγο του, στα προβλήματα της νεολαίας και κάλεσε τους νέους -αντί να υποκύπτουν εύκολα στη μελαγχολία της απαισιοδοξίας και στον πειρασμό της παραίτησης μπροστά στις όποιες δυσκολίες - να αγωνίζονται όχι επαιτώντας λύσεις στα προβλήματα τους αλλά απαιτώντας και διεκδικώντας.
Τέλος ο κ. Κουρουμπλής κάλεσε όλους τους θεσμικούς φορείς να εργαστούν για την επίλυση του οικιστικού προβλήματος της πόλης.