Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Δ. Σταμάτης: "Μέ έργα και όχι κούφια λόγια εργαζόμαστε για την προστασία του περιβάλλοντος"


Από τα «ισχυρά» χαρτιά της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία συνεχίζει να είναι ο Δημήτρης Σταμάτης, αφού η ανταπόκριση των πολιτών είναι μεγάλη, σε όλες του τις περιοδείες και της ομιλίες στις οποίες δίνει έμφαση στο κυβερνητικό έργο για την προστασία του περιβάλλοντος στην Αιτωλοακαρνανία(ΧΥΤΑ, Βιολογικοί Καθαρισμοί κλπ.).
Η παρουσία του κοινού, ειδικά στις ομιλίες του σε Αθήνα και Ναύπακτο ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες, τόσο του ίδιου όσο και των συνεργατών του, σε βαθμό που να υποστηρίζουν με έμφαση ότι το αποτέλεσμα της προσεχούς Κυριακής θα αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη κυρίως για τη ΝΔ αλλά και τον Δημήτρη Σταμάτη.
Στις ομιλίες του ο Δημήτρης Σταμάτης τονίζει τη συμβολή του στην προώθηση οριστικής λύσης για τη διαχείριση των σκουπιδιών στην Αιτωλοακαρνανία, με την κατασκευή των 4 ΧΥΤΑ σε Μεσολόγγι, Ναύπακτο, Αγρίνιο και Πάλαιρο καθώς και για τις αποκαταστάσεις των χωματερών στην κοίτη του Αχελώου, στη Ναύπακτο και το Μεσολόγγι αλλά και μιας σειράς άλλων μικρότερων.
«Διατέθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία, περίπου, 95 εκ. ευρώ για ΧΥΤΑ, αποκατάσταση χωματερών και αποχετευτικά δίκτυα, έργα υψηλής περιβαλλοντικής αξίας, τα οποία φέρουν την υπογραφή μου ως Νομάρχη του νομού» υπογράμμισε ο κ. Σταμάτης μιλώντας προχθές στους ετεροδημότες της Αθήνας και συνέχισε «Η Αιτωλοακαρνανία είναι ίσως ο μόνος νομός στη χώρα που έλυσε για τις επόμενες δυο δεκαετίες το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών.

Ξεχνάμε ότι τα σκουπίδια του Μεσολογγίου καιγόταν στην λιμνοθάλασσα και τα σκουπίδια του Αγρινίου στην κοίτη του Αχελώου, μολύνοντας ανθρώπους και περιβάλλον;»
Σύμφωνα με τον Δημήτρη Σταμάτη η υλοποίηση αυτών των έργων αποτελούν από τις σημαντικότερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία:

«Με την στήριξη της Κυβέρνησης υιοθετήθηκαν οι προτάσεις για την επούλωση αυτών των ανοιχτών περιβαλλοντικών πληγών, με αποτέλεσμα όλοι οι πολίτες του νομού να απολαμβάνουν ένα πιο καθαρό περιβάλλον.

Ταυτόχρονα όμως αποδεικνύεται έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για την προστασία του περιβάλλοντος με απτό έργο και όχι κούφια λόγια.

Έτσι είμαι υπερήφανος για το έργο που επιτελείται σ’ αυτόν τον τομέα και μπορώ να κοιτάζω στα μάτια τους συμπατριώτες μας, διότι αυτό το έργο αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα της περιβαλλοντικής μας συνείδησης.»
Ο κ. Σταμάτης στις ομιλίες του αναφέρθηκε επίσης στην κατασκευή των μεγάλων οδικών αξόνων στο νομό (Ιόνια και Παραϊόνια Οδός, Αμβρακιά – Άκτιο, παράκαμψη Ναυπάκτου), στα αρδευτικά έργα (Φράγμα Αχυρών, αρδευτικά Παραβόλας, Βάλτου, Μεσολογγίου κλπ.), την σύσταση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, στο νέο νοσοκομείο του Αγρινίου, στα 1300 έργα που εκτελούνται από τους δήμους μέσω του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ, στα έργα που εκτελεί η Νομαρχία λόγω της μεγάλης αύξησης της ετήσιας επιχορήγησής της και στις παρεμβάσεις για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα(300 νέα σχέδια βελτίωσης, έργα στη λιμνοθάλασσα κλπ.).
Απόψε στις 7:30μμ. ο Δ. Σταμάτης θα μιλήσει στο Ξενοδοχείο ΘΕΟΞΕΝΙΑ στο Μεσολόγγι και την Παρασκευή 2/10 σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Σιντριβανιού στο Αγρίνιο.